7 kínos munkahelyi megjelenés, amit kerülj el!

7 kínos munkahelyi megjelenés, amit kerülj el!

Címlap / Stílus / Divat / 7 kínos munkahelyi megjelenés, amit kerülj el!

Attól, hogy valami divatos, még nem feltétlenül áll jól mindenkinek. Sőt, az adott összeállítás rengeteget függ az alkattól, és persze attól, hogy éppen hova készülsz. Lássuk, melyek azok a szettek, amiket semmiképpen sem ajánlatos felvenned a munkahelyedre!

A leggings mint cicanadrág

Bőségesen válogathatunk már a feszülős cicanadrágok és a leggingsek között, ám sokan mégsem veszik észre a különbséget a két ruhadarab között. A leggings alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a felsőrészen ne ütközzön át a nadrág vonala, szabása. Ennél fogva egyértelmű, hogy a felsőnek le kell érnie a nadrágig, sőt, el kell takarnia a feneket.
A cicanadrágokat már hordhatod rövidebb felsővel, de csak akkor, ha azok vastagabb anyagból készültek, valamint egyáltalán nem látszanak át. Ha nem így teszel, akkor esztétikai szempontból egyik ruhadarabot sem veheted fel a munkahelyedre.

Szabad belátást engedő felsők

Sok helyen jellemző, hogy ahol nincsen kötelező viselet, ott a nők hajlamosak szó szerint kivetkőzni magukból. Bár sok férfi szemében ez megnyerő lehet, valójában nagyon frusztrálja őket, hogy nem tudnak a munkára koncentrálni, mert a kebleid állandóan szem előtt vannak.
Ez a helyzet ugyancsak fennállhat a hozzád kerülő ügyfelek esetében, tehát mindenképpen be kell gombolnod a legfelső gombot. Már csak azért is, mert aligha van annál kínosabb, mint amikor a főnök felszólít, hogy vedd szolidabbra a figurát…

Mint a kislányok

A túl kihívó megjelenés mellett (ami megnyilvánulhat az elöl- hátul kivágott felsőkben, a túlságosan felsliccelt szoknyákban, vagy a feszülős ruhákban), hasonlóan zavarba ejtő a kislányos öltözködés. Bármi is a munkaköröd, gyakorlatilag kizárt, hogy a tornacipővel párosított szoknya, vagy a színes gumicsizma megfelelő lehet egy munkahelyre.
Ha kedveled a tornacipőt, akkor tartsd meg a csajos délutánokra és a kényelmes kiruccanásokra, a munkahelyedre inkább válassz egy csinos darabot, vagy legfeljebb egy, az öltözékedhez passzoló, letisztult sportcipőt.

Bőrszerkó

Kétségtelen, ismét divatos a bőr, ráadásul jellemző módon a fényesebbik fajtája. Mindenhol megjelenik: a nadrágokon, cipőkön, felsőkön, és természetesen a kabátokon.
Utóbbival talán még nincs is gond, elvégre ez úgyis lekerül az irodában, de garantáltan nem lesz sikered a bőr szoknyával párosított lakkcipővel, bármennyire is divatos most ismét ez az irányzat.

Szőrmébe burkoltan

A szőrme is újból hódító körútra indult, nem ritkán éppen a bőrhatású ruhadarabokkal párosították a tervezők. A kettő együtt mindenképpen, de a két anyag külön-külön sem igazán mondható munkahelyi viseletnek. Kisebb prémes rátét a kabáton persze teljesen helyénvaló, hiszen a felsőruházat úgyis lekerül majd rólad.
A gond vele az, hogy a szőrme túlságosan is luxushatást kelt, vagy ha nagyon látszik rajta, hogy ócska utánzat, akkor inkább lehúzza a megjelenésedet, semmint kiemelné azt. Ha nem tudsz lemondani róla, akkor csak nagyon-nagyon minimális mennyiségben iktasd be a munkahelyi öltözékedbe.

Mintahegyek

Idén divatos minden, ami mintás, akár apró, akár feltűnő a motívum. Sőt, nem ritkán az is trendi, ha kevered a pöttyöset a kockással, a leopárdfoltokat a zebracsíkokkal. Ez a vegyes stílus még az utcai viselet során is megkérdőjelezendő, de a munkahelyen egyértelmű, hogy nem állja meg a helyét.
Egy-egy mintás darab a szolid öltözékkel párosítva tökéletes és elegáns, de ha az embernek golyózik a szeme, mikor rád néz, akkor garantáltan rossz szettet választottál.

Túl feltűnő ékszerek

Manapság divatosak a hatalmas és feltűnő ékszerek, vagy akár a túl sok ékszer viselése, de ezek korántsem munkahelyre valók. Egyébként sem sokan tudják elegánsan magukra ölteni ezt a trendet, mert úgy vélik, hogy ha nagy és figyelemfelkeltő bizsukat választanak, akkor máris divatosak. Pedig ez nincs így, itt is meg kell lennie az összhangnak.
Ha nem tudsz lemondani a feltűnő ékszerekről, akkor mindig csak egyet válassz az adott napra. Egy érdekes nyakláncot, egy különleges fülbevalót, vagy egy vastag karkötőt: a többi kiegészítő a munkahelyeden mindenképpen szoruljon háttérbe.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!