Kézzel készített karácsonyi ajándék ötletek

Kézzel készített karácsonyi ajándék ötletek

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézzel készített karácsonyi ajándék ötletek

11 fantasztikus otthon elkészíthető ajándék tipp karácsonyra.

Mézeskalács

Az illatos mézeskalács formák csodás díszei lehetnek a lakásnak, ezen kívül rendkívül finomak is.
Ajándéknak készíthetsz mézeskalácsból készült fenyőfadíszeket. Két díszített forma közé helyezz egy szatén szalagot (akasztónak) és ragaszd össze a formákat cukormázzal. Ha megkeményedett a „ragasztó”, már kész is van!
A mézeskalács receptjét és díszítési módjait itt olvashatod el.

Mikulás zokni

Egy kézzel készített hangulatos Mikulás zoknival biztos mosolyt csalsz valaki arcára! A zokniban elhelyezhetsz még több kisebb ajándékot is.
Válaszd a zöld-piros variációt, hogy igazán karácsonyi hangulata legyen. Ha nem tudsz horgolni, varrd meg nemez vagy gyapjú anyagból! 

Adventi vagy karácsonyi koszorú

Karácsonyi koszorút mindenki tud készíteni! Nem kell más hozzá, mint néhány fenyőfaág, vékony drót, tobozok és egyéb díszek.
A drót segítségével készíts koszorú formát a fenyőágakból. Ezután jöhet az érdekesebb rész, a díszítés! Felhasználhatsz tobozokat, szalagokat, bogyós terméseket (berkenye), fahéjrudakat, aszalt narancs szeleteket stb.

Mini karácsonyfa

Szerezz be egy „csokornyi” vesszőt (minél egyenesebbek legyenek), majd egy drót segítségével fogd össze őket a végüknél. Egy jól vágó ollóval vágd le a vesszők végeit úgy, hogy a végén egy fenyőfára emlékeztető alakzatot kapj. A drót feletti résznél is vágd egyenesre.
Tekerd át girlanddal vagy dekoratív szalaggal, díszítsd gömbökkel. Csodás dísze lesz a kávézóasztalnak vagy a gyerekszobának!

Virágcserép díszítés

Az egyszínű, unalmas virágcserepeket ezzel a módszerrel olcsón és kreatívan díszítheted fel.
Nem kell mást tenned, mint dekoratív szalvétákból kivágnod a megfelelő díszítéseket és a cserépre ragasztanod ragasztó segítségével. A cserépbe ültess egy igazán ünnepi, mutatós virágot, mint a mikulásvirág.

Mézeskalács ház

Elkészítése közel sem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Egyszerűen ki kell vágnod a megfelelő házelemeket a tésztából (4 oldal, 2 lap a háztetőnek és a kémény 4 oldala), majd cukormázzal ragaszd össze őket és díszítsd tetszésed szerint.
Ne felejts „ablakokat” és „ajtót” kivágni a „falakból”. A ház körül fenyőfa formájú mézeskalácsokat is elhelyezhetsz!
A mézeskalács receptjét és díszítési módjait itt olvashatod el.

Horgolt poháralátétek

Ezek az apró terítők tökéletes poháralátétekként funkcionálnak.
Kreatív ajándék a karácsonyi ünnepekre, és gyorsan elkészíthetők (feltéve ha értesz a horgoláshoz).

Flitteres karácsonyfa

Egy vastag kartonpapírból vágj ki két karácsonyfa formát, majd tű és cérna segítségével varrd rá a flittereket és gyöngyöket a kép szerint.
A két elkészült díszt ragaszd össze a hátuknál, fűzz át rajtuk egy szalagot és kész is a flitteres karácsonyfa dísz!

Fahéjas szappan házilag

Ha Karácsony, akkor fahéj illat! Lássunk egy dekoratív és ünnepi illatot árasztó szappan receptet:
231,8 g víz
91,078 g NaOH

200 g napraforgó olaj
10 ml fahéj illóolaj
250 g kókusz olaj
130 g olíva olaj
A vízben el kell keverni a nátrium-hidroxidot és 40 C-ra melegíteni. Az olajakat egy edényben össze kell melegíteni. Ha mindkét elegy kb. 40 C fokos, a vízzel elkevert lúgot az olajakhoz kell önteni és jól összekeverni míg az egész enyhén besűrűsödik. Ezt követően formába öntjük a masszát. 24 óra múlva kiemeljük a formából és felszeleteljük. 
 

Horgolt angyal

Egy ilyen különleges, kézzel készített karácsonyfadísz varázslatosan mutat majd a fán! Elkészíthető fehérben, de ünnepélyes lilában is. A szárnyak mentén és a glóriánál varrd körbe arany szállal.

Fonott fa

Egy kartonpapírból készíts kúp formát. Ez lesz a karácsonyfa belső része. Szerezz be néhány maréknyi szénát. A száraz fűszálakból fonj zsinórt, ragasztóval kend át a kúpot, majd tekerd a fűszálakból font zsinórt a kúp köré.
Díszítsd aszalt gyümölcsdarabokkal, apró mézeskalács formákkal, dekoratív szalagokkal, bogyós termésekkel stb.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!