„Kevesebbszer kívánom a szexet, mint a párom. Mi lehet a baj?”

„Kevesebbszer kívánom a szexet, mint a párom. Mi lehet a baj?”

Címlap / Szerelem / Szex / „Kevesebbszer kívánom a szexet, mint a párom. Mi lehet a baj?”

Pedig, ha belegondolunk, nem kellene ekkora gondnak lennie, hogy a felek nem mindig kívánják ugyanakkor a szexet. Elvégre általában nem egyszerre vagyunk éhesek, nem ugyanazt ennénk vacsorára és nem ugyanazt akarjuk nézni a tévében.

Tévhit, hogy egy kapcsolatban mindig szinkronban kell lennie a párok szexuális étvágyának.

Mivel az emberek szexuális szokásai, vágyai és szükségletei egyénenként különböznek, nem meglepő, hogy egy kapcsolatban nem mindig találkozik a „kereslet-kínálat”. Természetesen az sem megoldás hosszú távon, ha hetente kijelölünk egy – vagy több – napot az együttlétre.

Kép forrása: AlexShadyuk/Depositphotos.com

A megoldás egyik fontos feltétele a kommunikáció, és annak minősége. Ezalatt azt értem, hogy az a fél – általában a férfi –, aki kezdeményezné az együttlétet, jelezze mindezt finoman és ne csak közölje a „szükségletét’. Ilyenkor kedvesen, de határozottan tudtára adhatjuk, hogy azzal, hogy ilyen „lényegretörően” fejezi ki magát, éppen az ellenkező hatást éri el, elvégre a mi testünk nem arra való, hogy ő könnyítsen magán, hanem a szex egy kapcsolat legmélyebb, intim élménye.

Köztudott, hogy a nőket az érzelmeikre hatva lehet az ágyba csábítani, így a követelőzés helyett mindenképpen a kedvesség a megoldás.

A férfi tehet utalást egy kis figyelmességgel, mint például egy érzéki hátmasszázs, így garantáltan több kedve lesz a partnernek összebújni. Aki pedig éppen nem áll készen az aktusra, az szintén finoman kommunikálja mindezt, ne nyersen és félvállról. Ha egy odavetett, rövid „nem” helyett elmondjuk, hogy miért nincs kedvünk éppen most a dologhoz – esetleg nehéz napunk volt, stresszesek és fáradtak vagyunk –, akkor a másik fél nem fogja a visszautasítást személyes sértésnek venni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást