A koronavírust kétszer is elkapta, a második betegség sokkal súlyosabb volt

A koronavírust kétszer is elkapta, a második betegség sokkal súlyosabb volt

Címlap / Hírek / A koronavírust kétszer is elkapta, a második betegség sokkal súlyosabb volt

A 25 éves fiatalember kórházi kezelésre szorult, miután a tüdeje nem tudott elegendő oxigént juttatni a testébe, de mostanra szerencsésen felépült..

Az újrafertőzés továbbra is ritka, ám a kutatók szerint felmerül a kérdés, hogy mekkora immunitás felépítésére is képes a szervezet a vírussal szemben. A nevadai férfinak nem voltak ismert egészségügyi problémái vagy immunrendellenességei, amelyek különösen kiszolgáltatottá tennék Coviddal szemben.

Mi történt pontosan?

A 25 éves fiatalember március 25-én észlelte az első tüneteket: fájt a torka, köhögött, fejfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodott. Április 18-án lett először pozitív a koronavírus tesztje, április 27-ére pedig minden tünete megszűnt. Május 9-én és 26-án két alkalommal is negatív lett a tesztje. Két nappal később, május 28-án ismét panaszai lettek. Ezúttal szédült, köhögött, fejfájása volt, ismét hányingerre és hasmenésre panaszkodott, amit ezúttal láz is kísér. Június 5-én komoly légszomja van, és ezen a napon másodszor is pozitívat tesztel.

A tudósok szerint a beteg kétszer is elkapta a koronavírust, és nem pedig arról van szó, hogy az eredeti fertőzés volt lappangó állapotban, és ez lobbant volna fel újra. Az egyes tünetek során felvett vírus genetikai kódjainak összehasonlítása azt mutatta, hogy azok túlságosan elkülönülnek ahhoz, hogy ugyanaz a fertőzés okozza őket.

gorodenkoff/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást