Így készül a tökéletes sajttorta – Eredeti recept!

Így készül a tökéletes sajttorta – Eredeti recept!

Címlap / Életmód / Receptek / Így készül a tökéletes sajttorta – Eredeti recept!

A krémes, könnyű, kellőképpen friss és kellőképpen édes sajttorta nem csak Amerika kedvence, ha valahol szerepel a desszertek között, én nem is gondolkodom azon, mit válasszak. Persze, a minőség nem mindenhol egyforma, találkoztam már olyan süteménnyel, ahol a krém lényegében csak tejszínhab volt, de olyannal is, amiből számolatlanul tudtam volna habzsolni a szeleteket. Most egy olyan receptet mutatok, amivel az eredeti, hamisítatlan sajttorta kerülhet a te asztalodra is.

A receptről

A Cheesecake Factory Amerika egyik kedvenc sajttorta-lelőhelye, ahol összesen több mint 30 féle ízesítésű sajttortából válogathat a vendég. Ez a recept az eredeti, ízesítés nélküli sajttortájuké, ami valódi közönségkedvenc, és sok amerikainak ez az íz jut eszébe, ha sajttortáról van szó.

A recept eredetileg egy nagy sikerű könyvben, a Top Secret Restaurant Recipes 2-ben jelent meg, de persze gyorsan elterjedt az interneten is.

Mivel amerikai receptről van szó, a mértékegységek több helyen bögrével szerepelnek. A legtöbb amerikai háztartásban van külön erre a célra használt mérőedény, de bármilyen otthoni, 2 deciliteres bögre is tökéletesen megfelel a célnak, így ez ne okozzon gondot.

A hozzávalók között szerencsére semmi olyasmi nem szerepel, amit itthon ne lehetne beszerezni – az eredeti változatban graham kekszet javasolnak, de ezt bármilyen, általad kedvelt keksszel helyettesítheted, vagy nagyobb üzletekben a graham kekszet is beszerezheted.

Ami a krémsajtot illeti: érdemes valóban minőségi terméket választani, hiszen ez adja a sütemény lelkét. A dobozos változatok jellemzően jobban teljesítenek, mint a tubusosok.

Hozzávalók:

A tésztához: 1,5 csésze durvára darált keksz, ¼ teáskanál őrölt fahéj, 1/3 csésze olvasztott vaj vagy margarin.

A krémhez: 240 gramm lágy krémsajt (ízesítés nélküli, nem sózott, magas zsírtartalmú), 1 és ¼ csésze cukor, fél csésze tejföl, 5 nagy tojás, 2 teáskanál vanília kivonat.

Az öntethez: fél bögre tejföl, 2 teáskanál cukor.

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 250 fokra, az aljába pedig tegyél egy nagy, vízzel töltött edényt. Ez után készítsd el a sütemény alját. A darált kekszet keverd el a fahéjjal, majd add hozzá az olvasztott margarint, és béleld ki vele egy tortaforma alját körülbelül fél-egy centiméter vastagon. Egy fóliával takard le a formát és tedd a fagyasztóba, amíg a krémet elkészíted.

Ehhez egy robotgéppel keverd el a sajtot, a cukrot, a tejfölt és a vaníliát. Amikor már egynemű, sima és krémes a keveréked, üsd fel a tojásokat, és keverd azokat is a sajtos krémhez, amíg el nem vegyülnek teljesen. Ekkor vedd ki a fagyasztóból a keksszel bélelt tortaformát, távolítsd el a fóliát, és töltsd meg a sajtos krémmel. Óvatosan tedd a tortádat a sütőbe, a vízfürdőbe állítva, és süsd 12 percig. Ekkor vedd lentebb a sütőt 175 fokra, majd süsd tovább a tortát 50-60 percig.

Ha kész, várd meg, amíg a sütemény kihűl.  Ekkor keverd el a tejfölt a cukorral, vond be vele a torta tetejét, és tedd a hűtőbe legalább négy órára tálalás előtt.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!