Divat / Stílus

Így készíts saját feliratos táskát – 6 szuper útmutató

Így készíts saját feliratos táskát – 6 szuper útmutató

A feliratos táskák valószínűleg soha nem mennek ki a divatból, szerencsére! A pólón üzengetés mellett ugyanis ez is egy remek felület arra, hogy megcsillogtasd az egyéniségedet. Nem is kell feltétlenül abban gondolkodnod, hogy készen kapható verziót választasz ezekből a szuper táskákból, hiszen akár el is készítheted őket saját magadnak is. Mutatunk néhány technikát, amivel ez lehetséges.

Textiltoll

A festékek mellett léteznek olyan tollak, amelyekkel textilre lehet írni. Egy hobbiboltban könnyen és viszonylag olcsón beszerezhetsz egy ilyet, a neked tetsző színben.

Ezután egy natúr vászontáskára, vagy egy más megunt régebbi szütyődre lesz csak szükséged, és kezdődhet is a gyors átalakítás.

Ha nem vagy biztos a kézügyességedben, érdemes előbb halványan felrajzolnod a betűket a táskára, akár egy sima grafitceruzával, és csak utána nekiesni a tollal.

Vasalással rögzíthető

A tollak közül olyat is beszerezhetsz, amelyet külön vasalással is kell fixálnod: ez praktikus, mert így a szálak közé is rögzítheted a festékanyagot, így mosni is tudod majd a vászontáskádat.

Kombinálj akár több színt, és a feliratot is egyszerűbb mintákkal, geometriai formákkal, hogy szuper legyen a végeredmény.

Sablonnak kinyomtathatod a szöveget, amit szeretnél felvinni a táskára, hiszen a vásznon keresztül át fog látszani, így elég csak kopíroznod.

Nyomatos

Ha csak egy betűt szeretnél a táskádon hordani, azt szépen megfestheted textilfesték segítségével.

Ehhez rajzold elő a betűt, majd vékony ecset segítségével fesd meg.

Ha nem csupán csak egy betűt tennél a táskára, hanem szeretnél valami extrábbat is, szerezz be egy csipkés tortaalátétet, tedd a betűre, és mint egy sablonként használva fesd ki az üres, kivágott részeket, így szép csipkeszegélye lesz majd a feliratodnak.

Nyomdázott

Egy hasonló táska elkészítéséhez egy egyszerű motívumos – körös, szívecskés, halacskás vagy hasonló – nyomdára lesz szükséged, és néhány szép színű textilfestékre.

Nyomtass vagy írj fel csupa nagybetűvel egy feliratot egy papírra, majd vágd ki egyesével a betűket: ez lesz a sablonod.

Helyezd a feliratot a táskára, majd a nyomdát mártsd valamelyik festékbe, és nyomatozd össze a táskádat.

Addig ismételd a különböző színekkel a folyamatot, amíg sűrűn nem fedik minták a táskádat, hogy ha leveszed a betűsablonokat, akkor jól olvasható legyen a feliratod.

Hőpapíros megoldás

Léteznek úgynevezett transzferpapírok, amelyek remekül használhatók nyomatos táskák készítéséhez: egyszerű nyomtató segítségével nyomtathatsz feliratot a papírra, majd ezt csak rá kell vasalnod a táskádra.

Arra ügyelj, hogy a szöveget tükrözve nyomtasd a papírodra, hiszen fordítva fog rákerülni a táskára.

A transzferpapírral felvitt szöveg előnye, hogy alacsony hőfokon tudod mosni az ezzel készült táskát is.

Egy másik hőpapíros megoldás

A hőpapírok közül kapható olyan verzió is, amelynek a felületén már van tinta, így ebből magad vághatod ki a betűket, amelyeket egyesével rávasalsz az anyagra, de akár használhatod úgy is, hogy egy sniccer segítségével kivágsz egy feliratot a papírból, és nem a kivagdosott szöveget, betűket vasalod fel, hanem a kitöltő részt, így hasonlóképen válik olvashatóvá a szöveg a táskán, mint a nyomdával készült verzió esetében.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást