Esküvő / Szerelem

Így készítsd el a saját menyasszonyi csokrodat – Egyszerűbb, mint gondolod!

Így készítsd el a saját menyasszonyi csokrodat – Egyszerűbb, mint gondolod!

A virágok kiválasztása

Erre azért fontos odafigyelni, mert a különböző évszakokban más-más virágoknak van szezonja. Ez azt jelenti például, hogy ilyenkor egyszerűbb őket beszerezni és olcsóbb is, hiszen nem feltétlenül kell külföldről behozott növényeket vásárolnod. 

Az örök kedvenc a rózsa, ami minden évszakban könnyedén beszerezhető, ráadásul nagyon változatos színeket és méretűeket találhatsz. 

Tavaszra ideális választás lehet az orchidea, frézia, nyár elejére pedig a pünkösdi rózsa, a boglárka, ezek is csodaszép színekben kaphatóak. Nyáron természetesen elmaradhatatlan a levendula és a napraforgó – ez utóbbi koraősszel is remekül mutat.

A liziantusz szintén kedvelt, hiszen csodaszép és viszonylag nagy a virága, így sok helyet foglal a csokorban. A krizantémot és a szegfűt sokan nem szeretik, azonban ezektől sokkal teltebbnek tűnik a csokor és már számos különleges fajtát is be lehet szerezni, ami eltér a megszokott fajtáktól. 

Menyasszonyi csokor készítése
Malkovstock/istockphoto.com

A vágott zöldek között az eukaliptusz, a borostyán, a Rumora, Ruscus és Salal a legnépszerűbbek. A rezgőt sokan nem szeretik, pedig szuperül néz ki egy csak rezgőből készült csokor, de kitöltő virágnak is ideális. Természetesen a virágok fajtája mellett a színekre és az esküvő stílusára sem árt figyelni. Például egy elegáns esküvőn szuper lehet egy egyszínű csokor rózsából, míg egy bohókásban többféle virág, több színben is szerepelhet. 

Tipp: Ha először állsz neki a virágkötésnek, érdemes olyan növényeket válogatnod a csokrodba, ami jól bírja a strapát. A rózsa és a krizantém például ilyenek, a gerberával, tulipánnal és a lágyabb szárú virágokkal viszont jobb vigyázni, ezek ugyanis könnyen megsérülnek. 

A megrendelés

A virágokat megvásárolhatod a kedvenc virágárusodnál, de Budapesten működik olyan virágpiac, ahova napijeggyel bárki elmehet. Utóbbi előnye, hogy pénztárcabarátabb és jóval nagyobb a választék, sőt, akár rendelést is leadhatsz, ha valamilyen különleges kívánságod van. Arra érdemes odafigyelni, hogy friss virágokból készítsd el a csokrot, tehát az esküvő előtti 1-2 napban vedd át a virágokat. Az olyan fajtáknál, amiknél a nyílásuk időzítése fontos, érdemes még ennél is előbb beszerezni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást