Ételcsomagolásra a legtöbben szalvétát vagy fóliát használnak, esetleg zárható műanyagzacskót. Azonban ha szeretnéd kicsit környezetbarátabbá tenni a csomagolást, érdemes megismerkedned a méhviaszból készült ételcsomagolókkal, melyekkel tálakat tudsz beborítani, de akár egy szendvicset is tudsz benne csomagolni. Fólia helyett használva lefedheted vele a tálakat, tárolódobozokat, de akár szendvicset is tudsz benne csomagolni a gyerekeknek.
A legjobb ezekben, hogy hideg vízzel és egy kis mosogatószerrel megtisztítva többször is újra tudod használni! Aztviszont érdemes megjegyezni, hogy a méhviaszos csomagolók nem zárnak légmentesen, ezért leginkább olyan ételekhez használhatod őket, amit viszonylag rövid időn belül elfogyasztasz és tovább is elállnak. Ettől függetlenül ha szeretsz barkácsolni és tennél egy lépést a környezettudatosabb élet felé, érdemes neked is elkészítened! Többféle módszert mutatunk attól függően, hogy milyen formában találod meg a méhviaszt.