Divat / Stílus

Így kerüld el a legdurvább őszi öltözködési hibákat

Így kerüld el a legdurvább őszi öltözködési hibákat

Ősszel ahogy nő a viselendő ruhamennyiség, úgy növekszik az esély is arra, hogy valamivel melléfogunk. Lássuk most a leggyakoribb hibákat, és azt is, miként tudod kiküszöbölni őket!

Rossz sálválasztás

A sál az idei szezonban az egyik legdivatosabb kiegészítőnek bizonyul, bátran mondhatjuk, hogy óriási a kínálat a boltok polcain.

Sajnos ezzel párhuzamosan sok a túlságosan is hivalkodó, harsány, gigantikus méretű, rossz minőségű, esetenként ízléstelen darab a piacon, amik egy csapásra elronthatják az egységes, összeszedett megjelenést.

A sálnak fel kell tennie az öltözködésre a pontot, ki kell egészítenie a viselt ruházatot, emellett nagyon fontos, hogy passzolnia kell a bőrszínünkhöz. Könnyen kiderítheted, a te sálad megfelelő-e, csupán különböző színű anyagokat kell tenned az arcod mellé.

Amelyik üdének mutat, kiemeli a vonásaidat, az tökéletes választásnak bizonyul, amelyik viszont inkább sápaszt, azt ott kell hagynod, akkor is, ha divatos.

Túl sok kiegészítő viselése

Ősszel és télen, amint beköszönt a rossz idő, a legkevésbé sem bizonyulnak jó választásnak a hatalmas kiegészítők, legalábbis azok nem, amik folyton érintkeznek a szabad levegővel.

Így óvatosan kell bánni a statement fülbevalókkal, gyűrűkkel és karkötőkkel, hiszen ezek beleakadhatnak a sálakba, kesztyűkbe és persze a frissen vásárolt, kötött pulcsikba.

Ezt a bakit természetesen ki lehet küszöbölni a fokozott odafigyeléssel, ugyanakkor nem árt ősszel sem a mértékre ügyelni.

Bár a kifutókon és magazinok címlapján láthattunk az óriási kiegészítők egyszerre történő viselésére példát, a hétköznapokon a legkevésbé sem mutat jól, ha ezek a bizsuk elnyomják a megjelenésedet.

Viselj egyszerre egy, legfeljebb kettő, egymástól távol eső kiegészítőt, úgy nem foghatsz mellé.

Örök kérdés a leggings

Ősszel előtérbe kerülnek a feszes hosszúnadrágok, amikből idén ismét bővelkedik a kínálat.

Vásárolhatsz skinny farmert, treggings-et és leggings-et, úgyhogy nem csoda, ha kicsit összekavarodtál a válogatásnál. 

A skinny farmerek testhezállóak, de alapvetően a klasszikus nadrágvonalat követik, így bármilyen blúzzal viselheted őket.

Ugyanez igaz a treggings-ekre, amik azért születtek meg, hogy vastagabb anyaggal és bár bebújós formában, de mégis inkább a nadrágokra emlékeztessenek.

Ebből kifolyólag olyan felsővel is lehet viselni őket, ami nem fedi a feneket.

Mindez nem igaz a leggings-re, ami rendeltetése szempontjából egy vastag harisnya, így csak és kizárólag feneket elrejtő tunikával, ingblúzzal, esetenként szoknyával viselhető. 

A sportos és a nőies stílus keverése

Az idei trendben egyaránt divat a sportos és a nőies stílus is, ráadásul meglehetősen változatos formákban öltheted magadra ezeket az irányzatokat.

Ugyancsak divatosnak tekinthető bizonyos szinten a két stílus ötvözése, de sokkal nagyobb az esély a bakizásra, ha nem tartod be az alapszabályokat.

Példának okáért a szoknyát viselheted lapos talpú cipővel, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy ormótlan bokacsizma passzolni fog a nőies, A-vonalú szabásvonalhoz.

Ugyanígy, a boyfriend fazonú nadrágot is hordhatod tűsarkúval, de ha az öltözékedben sehol máshol nincs nőies hatású ruhadarab, pl. blúz és kiegészítők, akkor nem lesz meg az összhang a megjelenésedben.

Amennyiben nem vagy igazi divatguru, szorítkozz egyszerre egy irányvonalra, úgy nem lehet gond ősszel sem.

Nem megfelelő kabátválasztás

Ősszel nem elegendő, ha a szobában készülődünk és megnézzük, passzol-e a nadrágunkhoz a választott blézer.

Amikor összeállítod az adott napi szettedet, azt is figyelembe kell venned, hogy milyen kabátot fogsz társítani mindehhez.

Mindenképpen jó, ha van legalább egy sportos és egy nőies kabátod az átmeneti és a téli szezonra egyaránt, ez már jó alapnak bizonyul a felsőöltözék szempontjából.

Értelemszerűen a sportos dzsekid nem fog passzolni a telitalpú csizmádhoz, de a bőr sportcipőd sem illik a csodás, karcsúsított szövetkabátodhoz.

Ha van rá módod, a leárazások során mindenképpen szerezz be néhány új darabot, hiszen a hideg hónapokban elsődlegesen a kabátoddal és a cipőddel tudod változatosan hirdetni a stílusodat.

A réteges öltözködés mellőzése

Ősszel nagyon nehéz eltalálni az ideális öltözködést, s ez nem csupán a stílusra, a mennyiségre is igaz.

Reggel általában nagyon hideg van, napközben viszont sokszor kisüt a nap, felszökik a hőmérő higanyszála, emiatt eleve szükségünk van egy blézerre és egy kabátra.

Ám sokszor előbbi kevésnek bizonyul, viszont ha túl vastagot vásárolunk belőle, akkor nem tudjuk begombolni reggel a kabátot…

Nem egyszerű, de természetesen ez a probléma is orvosolható, mégpedig egy pluszréteg bevezetésével.

Ne csupán blúzt, blézert és kabátot viselj, időnként sokat jelent, ha felveszel egy láthatatlan trikót, ami segít a meleg megtartásában.

Így napközben garantáltan nem lesz gond, hogy levedd a kabátodat, és attól sem kell tartanod, hogy kilóg majd a derekad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást