5 kérdés mi előtt hozzámész

5 kérdés mi előtt hozzámész

Címlap / Szerelem / Esküvő / 5 kérdés mi előtt hozzámész

A házasság újabb és egyben végső lépcsőfokra emeli a kapcsolatot.

Innen számítva minden nagy és apró döntésbe be kell vonnod társadat. Ha költözni szeretnél, munkát váltani, újra tanulni, kanapét vásárolni vagy szabadságra menni, mindent meg kell beszélned és közös nevezőre kell jutnod pároddal.

Ez nemcsak arról szól, hogy elkötelezitek magatokat és örökké tartó szerelmet fogadtok egymásnak. Sokkal inkább egy új, közös életről és együttgondolkodásról szól. Szóval készen állsz rá?

Ki fogsz tudni tartani mellette, ha valami rossz történik?

Házasság előtt csak magad miatt kell aggódnod. Mi történik, ha a férjed elveszti a munkáját és anyagilag nem érzed többé biztonságba magad? Hajlandó vagy kitartani mellette, támogatni őt, amíg újra lábra tud állni?

A pénznél még fontosabb kérdés, mi történik, ha egy baleset következményeként segítened kell őt a mosdóba, vagy etetned kell? Szereted annyira, hogy kész légy érte bármit feláldozni, ha szükséges?
Gondold végig, ha egy életeket-megváltoztató esemény történik, képesek lesztek-e kitartani egymás mellett.

Egyetértetek a lényeges dolgokban?

Vannak dolgok, amelyekről nagyon erős meggyőződésetek van. Te például szeretnél gyereket, de ő nem. Hogyan lehet ilyen helyzetben kompromisszumot kötni? Egyszerű a válasz, sehogy. Míg kisebb dolgokat, mint kinek milyen házimunka a feladata, meg lehet vitatni, a nagy dolgokat nehezen: ilyen a gyermekek, pénzügyek, vallás.
Ha nincs kompromisszum, egyik félnek engednie kell, ez pedig legtöbbszőr nem működik, hisz senkire sem lehet ráerőltetni az élet fontos dolgait.

Jól kommunikáltok és jó problémamegoldók vagytok együtt?

Bár elcsépeltnek hangzik, de a kommunikáció a tartós házasság kulcsa. Bármiről tudtok egymással beszélni és jól tudtok együtt dolgozni? Akkor arra is képes leszel, hogy elmond házastársadnak, mi bánt. Ellenkező esetben a szakadék évről évre nagyobb lesz köztetek.

Tudja minden titkodat?

Nehéz lehet minden kínos dolgot megosztani vele, amelyeket valószínüleg egyedül, fiatal korodban követtél el és kevesen tudnak róla. Még az egyszerű titkok is, mint az adósságok, tartozások is kínosak lehetnek. Mennyire tudsz minden információt megosztani vele? Van valami, amit talán ő nem akar elmondani neked?

Komolyan gondolod, hogy örök életre szól?

Ez buta kérdésnek tűnhet, mert ezt előre senki sem tudhatja. De sok ember úgy indul neki, mint „mindenkinek meg kell egyszer házasodnia”, amelyet rendszerint egy vállrándítás követ. Ha nem tervezed, hogy a házasságod örökké tartson, akkor minek egyáltalán házasodni?
Tedd minden energiádat és idődet a nagy Ő megtalálásába, mert ő lesz az egyetlen, aki nem látja rajtad, hogy öregszel.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást