5 kérdés, amit ha felteszel a randin, garantáltan nem lesz kínos csend

5 kérdés, amit ha felteszel a randin, garantáltan nem lesz kínos csend

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 kérdés, amit ha felteszel a randin, garantáltan nem lesz kínos csend

A randik előtt alapvetően két dologtól félünk igazán: hogy nem fog tetszeni az illető, és hogy túl sok lesz a kínos csend. Nos, előbbi valóban mindig zsákbamacska, de a kínos csendet könnyen kiküszöbölheted. Persze, az a legszerencsésebb, ha nem kell trükkökhöz folyamodnod, és gyorsan egy hullámhosszra kerültök, de ha izgultok, könnyen magatokba roskadhattok egy kicsit. Ez ellen érdemes bevetned az alábbi témákat!

„Milyen álmaid vannak, amiket szeretnél megvalósítani?”

A jövőről sokszor könnyebb beszélni, mint a múltról, és egyszerűbb is pozitív köntösbe öltöztetni, ezért nagyon jó, ha a terveiről kérdezgeted a kiszemeltet. Nyugodtan csavarhatsz is egyet az egészen, pl. megkérdezheted, hogy mik a reális tervei a közeljövőt tekintve, és mit tenne akkor, ha nem számítana, mennyi pénze van, vagy éppen hány éves, milyenek az életkörülményei.

Ezzel egy csapásra jobban megismerheted, hiszen elárulja, mennyire lehet rá támaszkodni, ha esetleg komolyra fordulnak a dolgaitok, másrészt ellenőrizheted, összepasszol-e a jövőképetek.

Jó az is, ha megtudod, mire vágyakozik, hiszen rengeteget elmond valakinek a személyiségéről pusztán az, hogy mit tenne, ha mérhetetlenül gazdag lenne.

 

„Hova szeretnél elutazni?”

Szintén kimeríthetetlen témakör, feltéve, hogy az illető nem egy vérbeli otthonülő.

Erre azért elég kicsi az esély, még azok is szeretnének utazni, akik ezt csak nagyon ritkán tehetik meg.

Feldobhatod külön, hogy mik a kedvenc helyei itthon, és külföldön, de persze te is becsatlakozhatsz a beszélgetésbe azzal, hogy elmondod, hova jársz szívesen.

Közösen álmodozhattok arról, hova lenne jó igazán eljutni, és kicsit irigykedhettek egymás fantasztikus élményeire.

 

„Milyen volt a gyerekkorod?”

Ezt a kérdést is érdemes kicsit kifejtened, ahogy beindul a beszélgetés, de célszerű rákérdezned a családjára – ha nem is konkrétan, hanem kicsit körmönfontan. Ez azért szerencsés számodra, mert kiderítheted, milyen a kapcsolata a szüleivel, milyen mintákat hozott, tehát megközelítőleg milyen kapcsolatra számíthatsz vele és a felmenőkkel.

Egy ilyen téma kapcsán megint számtalan más is felvetődik: vidéken nőtt fel, vagy mindig is városi volt? Tartott valamilyen kisállatot? (És most tart-e?) Mik a legkedvesebb emlékei? Járt táborozni? Sokat volt a nagymamájával? Tartja a kapcsolatot a gyerekkori barátaival?

A gyerekkoráról a többség szívesen mesél, de ha nem így látod rajta, akkor természetesen ezt a témát ne erőltesd, hiszen lehet, hogy nehéz családi körülmények között kellett felnőnie.

 

Mi a kedvenc… ?

A kedvencek témája kimeríthetetlen, de nem vall túl sok fantáziára, ha sorban megkérdezed, mi a kedvenc színe, a kedvenc márkája, stb. Ezeket lehetőleg ne is tedd fel egyáltalán, mert nem valóak egy felnőtt randevúra. Sokkal jobb, ha az ízlése iránt úgy érdeklődsz, hogy megkérdezed, pl. milyen előadásokra jár, milyen zenét szeret stb. Utóbbi helyett is szerencsésebb azt a kérdést feltenned, hogy milyen koncerten volt utoljára, hiszen arról jóval többet lehet beszélni, mintha kifejezetten a zenei stílusra kérdezel rá.

A kedvenc étele helyett is inkább arról érdeklődj, hol szokott rendszeresen vacsorázni, tud-e ajánlani neked egy jó helyet, vagy egy olyan fogást, amit egyszerűen nem lehet kihagyni. Ennek kapcsán már meg is kérdezheted, tud-e főzni, szokott-e bármit csinálni a konyhában a hűtő nyitogatásán felül.

 

„Mi a foglalkozásod?”

Oké, ez sablonos, és minden randin el is hangzik. Ráadásul úgy tűnhet, nem lehet rá egy komplett beszélgetést építeni, de ennek az az oka, hogy a többség elrendezi az egészet egy fél mondattal. Pedig minden egyes szakmának és feladatkörnek vannak érdekes részei, amik hosszútávon talán nem annyira izgalmasak, de egy kívülálló számára feltétlenül azok. Függetlenül attól, hogy fizikai munkát végez, vagy éppen egy irodában ül egész nap, egész biztos, hogy nem tudsz mindent a feladatköréről. (Kivéve persze, ha te is ugyanazt csinálod, de akkor meg közösen vesézhetitek ki, mit imádtok, és mit utáltok a munkátokban.)

A lényeg tehát az, hogy ne csak azt kérdezd meg, mi a foglalkozása, mert erre egy szóban is lehet válaszolni. Arról is érdeklődj, mit kell csinálnia nap, mint nap, szereti-e a munkáját, abban a szakmában helyezkedett-e el, amit tanult, ha nem, miért nem, és így tovább.

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!