Kényeztető programok az ünnepekre

Kényeztető programok az ünnepekre

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Kényeztető programok az ünnepekre

Feledjük el a rohanást és a stresszt, töltsük a téli szabadságunkat a meghitt harmónia jegyében, hogy pár órára, esetleg napra, az ünnepek önmagunk kényeztetéséről is szóljon.

Tárt karokkal várnak a szállodák, szállók

Hogy az év legmeghittebb napjait a családunkkal vagy baráti társaságban, esetleg romantikusan kettesben töltjük, mindegy, hisz minden lehetőségre kaphatunk ajánlatokat a wellness szállodák kecsegtető kínálatai közül.
Az ünnepi díszbe öltöztetett hotelekben, karácsonyi ételkülönlegességek, forralt borozós programok és a kényeztető wellness kezelések mellett, még betlehemes játékok is színesíthetik a vendéglátók repertoárját.

A vidéki kiruccanások szépsége

Barangolások, kirándulások, egyszóval az aktív pihenés helye lehet egy gyönyörű vidéki látogatás. Szálláslehetőségek közül, hangulatos panziókból széles kínálat áll rendelkezésünkre.
Helyenként különleges stílusban kialakított szobákra lelhetünk, melyek hol békebeli hangulatot idéznek, hol pedig a falusi vendéglátás melegségével, pihentető tiszta szépségével találkozhatunk. Fedezzük fel a környék látnivalóit, ismerjük meg a helyi szokásokat és mindeközben élvezzük a felhőtlen pihenést.

A szauna varázsa

Manapság már hazánkban is, a szaunázásnak mesterei vannak. Hozzáértőek és céltudatosak. Hogy a lazító és relaxáló vagy az élénkítő, tonizáló, illetve az úgynevezett kimerítő szaunázási típus mellett döntenek, azt meghatározza a napszak, fáradsági szintjük, későbbi teendőjük. A szaunázási szokásokba, szabályokba az egészséges szaunázás miatt is érdemes beletanulni.
A legkedveltebb a finn szauna, melynek páratartalma alacsony és méregtelenítő hatással bír. A finnek életében a szauna a hétköznapok részévé vált, s jó hír, hogy nálunk is egyre inkább terjedőben gyakori és egyre tudatosabb használata. Nincs mit tagadni, a szaunák világa kellemes fizikai és lelki felfrissülést nyújthat, a rohanó hétköznapokban is.

Aromakabin vagy Odorium

A wellness részlegeket tekintve, felüdülés és lélekemelő egy-egy aromakabin felfedezése, használata. Hatása sokrétű, testnek és léleknek egyaránt jótékony hatású, használata évezredekkel nyúlik vissza az időben. Már nagyanyáink is ismerték a módszert, hogyan nyerhetnek gyógynövényekből értékes illóolajat, melyet többnyire inhalálással, fürdővízbe keveréssel juttattak a szervezetbe.
Az aromakabin különböző hőmérsékletű és páratartalmú lehet, melyet többféle illóolajokkal illatosíthatnak. Az illatos gőz orron át való belégzése fantasztikus élmény ad, amellett, hogy nagyon sok testi-lelki panaszt orvosol, mindenféle melléhatás nélkül.

Ájurvédikus masszázs

Egy-egy különleges helyen, különleges gyógyító kényeztetést is megismerhetünk, s ezúton felfedezve a kelet csodáját is. A feszültségoldó technikák és eljárások összességén belül, az ájurvédikus masszázs megkülönböztetett helyet foglal el.
A több ezer éves indiai egészségtan legfontosabb kezelései közé sorolható ez a lazító hatású, szervezetet egyensúlyba hozó, anyagcserét élénkítő módszer.
A szezámolaj az ájurvéda legfontosabb olaja, amit hagyományosan minden típusnál alkalmaz. Ez a masszázs és módszer mindazoknak alternatívát jelenthet, akik a feszültségoldás mellett, a gyógyulás egyszerű és egységes útját keresik.

Török fürdetés vagy Hamam

A wellness örömeit gazdagítva, itthon is felfedezték a török és az arab fürdőkultúra rituális világának színeit, élményeit. Térhódítása a magas fokú kényeztetésnek és a különleges hatásának köszönhető.
A hamam nem egy egyszerű fürdőzés. A meleg levegő magas páratartalma ellazítja az izmokat, a nedves meleg pedig pozitív hatást gyakorol a vérkeringésre. A különleges fürdetés megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől, a pórusok kitágulnak, ezúton pedig kifejezetten szépítő hatást nyújt a bőrnek.
A hamam gyengéd kényeztetés, mely kényeztetést körüllengi a régmúlt fürdőzés bája, a sejtelmes fények, illatok, a habos dörzsölés, masszázs, pedig egy kellemes élménnyel ajándékozza meg a megfáradt testet.

Legyen hát kényeztető az ünnep…

Legyen hát kényeztető az ünnep, s tartsuk szem előtt, ha fáradtak vagyunk adni sem tudunk úgy ahogy igazán szeretnénk, de ha az ünnepi készülődéshez a jól megérdemelt pihenés társul, legyen az akár egy kiadós alvás, talán méginkább a szeretet ünnepét élhetjük át, magunkat is kényeztetve és ezáltal másoknak adva magunkból egy csöppnyi csodát, szeretettel.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!