Kellemetlen szag odalent: mi lehet az oka? Ekkor fordulj orvoshoz

Kellemetlen szag odalent: mi lehet az oka? Ekkor fordulj orvoshoz

Címlap / Életmód / Egészség / Kellemetlen szag odalent: mi lehet az oka? Ekkor fordulj orvoshoz / 2. oldal

Talán inkontinencia?

A vizeletnek elég jellegzetes szaga van, ám ha csak egy-két csepp vegyül a megszokott hüvelyváladékhoz a bőrödön, nem biztos, hogy annyira könnyen felismerhető. Egészséges fiatal nőknél is előfordulhat az edzés közbeni elcsöppenés – különösen olyan gyakorlatok során, amelyek az alhasat célozzák.

Szerencsére van megoldás: inkontinencia betéttel rövidtávon, intim tornával pedig akár véglegesen orvosolhatod a problémát.

Kölcsönhatás a testsúllyal

Ha túlsúlyos vagy, akkor medencetáji zsírraktárak valószínűleg a kis- és nagyajkak, illetve a combbelső tájékán is helyet követeltek maguknak. Ez a tényező sajnos sokszorosára növeli a verejtékezésből adódó szagképződés esélyét, ráadásul a zsigeri zsír bizonyítottan növeli a gyulladásra való hajlamot a szervezetben – ami hüvelyszag szempontjából különösen kedvezőtlen párosítás, ugye. Már néhány kiló leadásával is javulhat a helyzet. Ha gyanítod, hogy ez a baj forrása, minél előbb vágj bele az életmódváltásba!

Mikor fordulj orvoshoz?

Amennyiben aggódsz az illatod miatt, mindenképpen érdemes beszélni erről a nőgyógyászoddal. Biztos lehetsz benne, hogy nem tart majd emiatt ápolatlannak, és abban is, hogy rengetegen fordultak már hozzá ugyanezzel a gonddal.

Egy vizsgálat téged is meg fog nyugtatni, hogy minden a legnagyobb rendben van – vagy legalább kiderül, tényleg van-e valami kezelést igénylő nyavalya. Lehet, hogy szörnyen cikinek tűnik előhozakodni a témával… de gondolj csak bele: ez egy módja létezik annak, hogy a dolog végére járhass!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást