Kedvező az áruk és nagyon ötletesek – látványos raklap bútorok kertbe, balkonra

Kedvező az áruk és nagyon ötletesek – látványos raklap bútorok kertbe, balkonra

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Kedvező az áruk és nagyon ötletesek – látványos raklap bútorok kertbe, balkonra

A raklapok csodálatos alternatívákat kínálnak számotokra akkor, ha szeretnétek viszonylag kedvező, mégis sokoldalúan kombinálható kerti bútort az otthonotokba. A nagyobb lakberendezési, otthonépítési szakáruházak már kínálnak csiszolt, festett raklapokat erre a célra, sőt, kifejezetten raklap méretű ülőpárnákat is beszerezhettek. Persze, ezek a félkész megoldások már drágábbak, mintha mindent a nulláról kezdenétek, de jó hír, hogy legalább nem kell mindent magatoknak csinálnotok.

De milyen lehetőségek kínálkoznak, ha ti is raklapbútorban gondolkoztok?

Mintha ott sem lenne

A raklap bútoroknak egyik nagy előnyük, hogy nagyon biztos tartást biztosítanak, így a különféle párnák nem fognak csúszkálni rajtuk és nem is süppednek be túlságosan akkor, ha rájuk ültök.

Ugyanakkor nem kell, hogy feltétlenül látszódjon, miből is áll az adott bútor, akár el is rejthetitek a raklapokat.

Ez jó megoldás akkor, ha a színezéssel, csiszolással nem akartok túl sokat bajlódni, vagy éppen nem sikerült hibátlan raklapokat beszereznetek.

Elegendő tehát, ha jó alaposan kipárnázzátok a raklapokat, majd egy pléddel lefeditek – ez utóbbinak a sarkait tűrjétek be a raklap alá, így huzatot sem kell vásárolnotok, vagy méretre szabnotok.

 

Puritán esztétikum

Mivel a raklapbútorok ennyire trendinek és dekoratívnak számítanak, semmi szükség arra, hogy elrejtsétek őket.

Jó példa erre ez a végtelenül egyszerű megoldás is, amihez sem kézügyességre, sem mérnöki érzékre nincs szükségetek, csupán egy kis esztétikai érzékre kell szert tennetek.

Ennél a bútornál két egymásra helyezett (és valószínűleg rögzített) raklap biztosítja a bútor alapját – erre kerültek a méretre szabott, készen is beszerezhető ülőpárnák.

A dekorációról és a további kényelemről a díszpárnák, plédek gondoskodnak.

 

Háttámla és festés

Ez a raklapbútor szinte megegyezik az előző ötlettel, ám itt már háttámla is a helyére került, valamint megfigyelheted, milyen sokat számít a festés, színezés.

A raklapokat nem túl bonyolult dolog lefesteni, némi macerát inkább a festést megelőző csiszolás jelenthet, de ez is inkább csak időigényes, nem pedig nehéz része a projektnek.

Attól függően érdemes a fát kezelnetek, hogy csak a balkonra teszitek ki, vagy éppen az udvaron helyezitek el, ahol adott esetben eső, nedvesség éri majd.

Egyébként nincs szükség csavarozásra akkor, ha a raklapok háttámláit a falhoz támasztjátok, azok fix helyen nem fognak elmozdulni.

 

Kertberendezés felsőfokon

A raklapbútorokat illetően csak a fantáziátok szabhat határt: ha nem áll tőletek távol a barkácsolás, akkor valódi csodákat alkothattok ezekből a kedvező áru alapanyagokból.

Bár akadnak olyanok, akik szinte elemeire szedik a raklapokat, és teljesen új bútorokat raknak össze belőlük, a példán is láthatod, hogy már egy egészen aprócska átalakítással is hatalmas változásokat érhetsz el.

Így készülhetnek a raklapokból döntött hátú nyugágyak, de hasonló technikával kerti padokat és persze asztalokat is barkácsolhattok.

 

A nyugalom szigete

Az egyszerűbbnél is egyszerűbb ez a raklap bútor, azonban nem hagyhattam ki a sorból, hiszen a segítségével valódi luxust csempészhetsz a kertedbe – mégpedig kedvező áron.

A megvalósítás során két raklapot kell egymásra tennetek, és minimum kettőt, de inkább hármat egymás mellé helyeznetek. El is készült a kerti ágyatok alapja!

Ezt követően az a legjobb, ha egy franciaágy méretű matracot tudtok rátenni, megfelel akár az is, amit a mindennapos alvás során már nem szívesen használnátok.

A szokásos módon tegyetek rá párnákat, plédeket, és persze gondoskodjatok az árnyékolásról, az esti hangulatvilágításról is.

Tipp: ha szerettek barkácsolni, készülhet pergola az ágy fölé, ha pedig felakasztjátok az egymáshoz rögzített raklapokat, akár egy méretes hintaágyra is szert tehettek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást