A megszáradt tej, olyan, mint a beton – eltömíti a gőzkart és búcsút mondhatsz a finom habos lattéknak – arról már ne is beszéljünk, mennyire rossz íze is van. Ha már beszereztél egy profi kávégépet, amivel otthon is isteni italokat készíthetsz, érdemes megtanulnod a megfelelő tisztítását, ahogy a baristák is teszik. Íme néhány hasznos tipp annak érdekében, hogy tökéletesen tiszta legyen és megfelelően funkcionáljon a tejhabosító gőzkar.
1/4 Használat utáni tisztítás
Ahogy végeztél a habosítással, érdemes egy mikroszálas törlőkendővel letörölnöd a kart, így a külsejére nem fog rászáradni a tej. Ezt akkor a legjobb elvégezni, amikor még meleg (de nem forró) a kar.
Vannak gépek, amik automatikusan vizet spriccelnek a habosítás végén, ez azt a célt szolgálja, hogy a kar belsejéből is eltávolítsa a tejet. Ha nincs ilyen funkció a kávégépeden, érdemes egy pillanatra újra elindítanod a gőzölést, így megszabadulhatsz a tejtől.
Ha kivehető a gőzkar, érdemes meleg vízbe és mosogatószerbe - a legjobb, ha kifejezetten erre a célra szánt tisztítót használsz.
Ha végeztél és minden száraz, helyezd vissza a kart és már kész is vagy.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!