A megszáradt tej, olyan, mint a beton – eltömíti a gőzkart és búcsút mondhatsz a finom habos lattéknak – arról már ne is beszéljünk, mennyire rossz íze is van. Ha már beszereztél egy profi kávégépet, amivel otthon is isteni italokat készíthetsz, érdemes megtanulnod a megfelelő tisztítását, ahogy a baristák is teszik. Íme néhány hasznos tipp annak érdekében, hogy tökéletesen tiszta legyen és megfelelően funkcionáljon a tejhabosító gőzkar.
2/4 Hogyan szedd ki a gőzkarban maradt tejet?
Ha nem tisztítottad ki időben a kart és beleszáradt a tej, akkor tölts meg egy fém kannát meleg vízzel. Ha szeretnéd, egy kevés ecetet is tehetsz hozzá 1:1 arányban. Ezt követően kezdj el gőzölni, nagyjából 5 másodpercig. Ha ecetet is tettél a vízbe, érdemes sima vízzel megismételned a folyamatot.
Előfordulhat az is, hogy eldugult a gőzkar, ebben az esetben beszerezhetsz egy kifejezetten erre a célra készült pálcát, de az is jó megoldás, ha széttekersz egy gemkapcsot és ezzel próbálod kipiszkálni a tejet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!