Kávéból jégkocka? Ezt a trükköt ismerned kell

Kávéból jégkocka? Ezt a trükköt ismerned kell

Címlap / Életmód / Receptek / Kávéból jégkocka? Ezt a trükköt ismerned kell

Ezért olyan jó a kávés jégkocka

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb népszerűsége van a kávéból készült jégkockának, ennek oka pedig nemcsak az, hogy az italunkat igazán hűsítővé tehetjük vele. Tulajdonképpen egy szórakoztató, stresszoldó tevékenység is lehet az elkészítése, majd az elfogyasztása, a különféle formákba való öntésével pedig a kreativitásunk is szárnyalhat, majd több szempontból is csábító italokat varázsolhatunk az asztalra.

Így készítheted el

A kávés jégkocka egy olyan nagyszerű dolog, amelynek még az elkészítése is minimális erőfeszítést igényel, az eredmény miatt pedig különösen megéri kipróbálni. A legnagyobb kihívás az egészben talán az, hogy neked mi tetszik, milyen formába öntenéd a legszívesebben a kávét. Mert ha alaposan szétnézel az egyes áruházakban és online is, akkor bizony láthatod, hogy pillangók, rózsák, ananászok és még megannyi figura is kerekedhet a kávés jégkockákból.

A jégkockák elkészítéséhez tulajdonképpen csak annyit kell tenned, hogy az adott tálcát alaposan kitisztítod, majd megtöltöd hideg kávéval. Hogy elkerüld a felfröccsenő foltokat és a rendetlenséget, egy kiöntővel ellátott mérőpoharat is érdemes bevetned. Így az is könnyebb lesz, hogy a kávé a tálca minden zugába bejusson. Ha elkészültél, csak tedd óvatosan a fagyasztóba a jeget, és hagyd, hogy egy éjszaka alatt megdermedjen, másnap pedig már fel is használhatod.

strekozza77/istockphoto.com

Ahogyan érdemes felhasználnod

Miután reggelre a kávés jégkockák megszilárdultak, csak vedd ki óvatosan azok egy részét egy tálba. Ezzel ahogy tudsz, próbálj meg sietni, mivel a kockák elég gyorsan olvadni kezdenek, főleg, ha jó idő van. Annyi kockát használj fel, amennyi sima kévét egyébként is töltenél a csészédbe. Ugyan továbbra is gyorsan olvadni fog, mivel kávéból van, nem kell aggódnod amiatt, hogy hígítja az italod ízét.

Ha kifejezetten lassan, és nem néhány perc alatt szereted elkortyolgatni a jeges kávéitalodat, akkor érdemes nagyobb méretű jégkockát választanod. Ez ugyanis lassabban olvad, és hosszabb időn keresztül finom kávéval itatja át az italodat. Természetesen szimplán akkor fogyaszd, ha alapvetően is feketén iszod a kávét. Ellenkező esetben nyugodtan kerülhet hozzá tej, vagy egyéb ízesítők.

A lényeg az egészben az, hogy ha így kerül jég a csészédbe vagy poharadba, annak az olvadással sem fog tompulni vagy elveszni az íze, hiszen maga a kávé olvad fel. Minden más tekintetben nyugodtan készítheted úgy a kávédat, ahogyan szereted, de ha a hűsítés is cél, akkor bizony ez a módszer lehet a legjobb, hiszen az ízélményt sem befolyásolja úgy, mintha sima vízből készült jégkocka kerülne az italodba. 

Akár meleg nyári reggelekre is csodálatos választás lehet, hiszen amellett, hogy gyorsan hideg italhoz juthatsz, még a kávéfőzéssel eltöltött időt is megspórolhatod. Ha pedig jobban ráérsz, különféle különleges, isteni hideg kávéitalokat is készíthetsz ezzel a módszerrel. A hőmérsékletet a kávés jégkockák garantálják, az ízek, az egyéb hozzávalók és a díszítések pedig maximálisan rád vannak bízva.

Forrás: wellandgood.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást