Kaszinótojás és saját állam: 5 kattant novemberi világnap

Kaszinótojás és saját állam: 5 kattant novemberi világnap

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Kaszinótojás és saját állam: 5 kattant novemberi világnap

Ha hallgatsz a fura világnapok listájára, a november úgy kezdődik számodra, hogy telezabálod magad kaszinótojással, utána kitakarítod a hűtőt, lesz egy borzalmas napod, alapítasz egy saját országot, végül pedig egészségeset jelentve kibújsz a teendők alól. 

Kaszinótojás nap

November 2-án ünnepeljük az egyik legnépszerűbb hidegtál-étek világnapját, a kaszinótojásét.

Ha te is odavagy érte, bátran fogyaszd ilyenkor reggel, délben és este! Noha az egyoldalú táplálkozás nem túl egészséges, valószínű, hogy egyetlen bolondos napnak nem látja kárát a szervezeted.

Készítheted hagyományos recept alapján, vagy akár meg is dolgoztathatod a fantáziád: próbáltad már sovány túróval, cottage cheese-zel, csípős paprikával, esetleg curry-vel?

A fejedelmi fogás egyébként Olaszországból indult hódító útjára, s világszerte az adott tájegységnek megfelelő töltelékkel szokás az asztalra tenni.

A leggyakoribb változatok között szerepel a salsa szószos, a sonkás, a spenótos, a kaviáros, a szardíniás és a chutney-val felturbózott.

„Takarítsd ki a hűtőt” nap

Mikor takarítottad ki legutóbb úgy a hűtődet, hogy mindent kipakoltál belőle?

Pedig amellett, hogy folyamatosan ellenőrzöd a benne tárolt élelmiszerek szavatosságát, néhány havonta fertőtlenítőszerrel is érdemes áttörölnöd kívül-belül.

Noha az óvintézkedések logikusnak hangzanak, tudjuk, hogy a való életben leginkább utópisztikusak – hiszen jóformán senkinek sincs ideje ilyesmire.

A november 15-i világnap célja, hogy legalább évente egyszer sor kerüljön a „nemszeretem” kategóriás műveletre.

Megelőzheted a káoszt, ha egyébként is lejárati sorrendben tartod termékeket (azaz a hamar lejárók elöl, a többi hátrébb), gondosan becsomagolva teszed be a készételeket, valamint napi rendszerességgel áttörlöd a fogantyút.

Nem is gondolnád, hogy a sűrű nyitogatás közepette hány kórokozó telepszik itt meg!

„Legyen egy rossz napod!” nap

November 19-én megengedheted magadnak, hogy legyen egy igazán rossz napod, ami miatt kedvedre siránkozhatsz – legalábbis aszerint, aki kitalálta.

Mivel nemzetközi kezdeményezésről van szó, feltételezzük, hogy nem ismeri a magyarokat, hiszen nálunk inkább ennek az ellentettjére lenne szükség, mert ez nem nagyon zökkenti ki hazánk fiait és lányait a megszokott rutinból.

Az őrült világnap funkciója egyébként az lenne, hogy kapj egy negatív viszonyítási alapot, amihez képest értékelheted az összes többi napot.

Ilyenkor ráadásul a „szép napot!” formula helyett igazi Grumpy Cat módjára akár az ellenkezőjét is hangoztathatod.

Kérdés, hogy mindez milyen hatással lesz a népszerűségi indexedre…

„Alapíts saját államot!” nap

November 22-én megteheted, amiről kiskorodban ábrándoztál: saját országod lehet, saját törvényekkel és az általad kiválasztott polgárokkal.

Persze, az egyszemélyes birodalom a legegyszerűbb, ha jóban vagy magaddal – bár talán még akkor is meg kell küzdened a jogszabályok betartásával.

Ha a világnap mögöttes üzenetét nézzük, a marhaság mögött némi bölcsesség is lakozik: legalább elgondolkodhatsz rajta, milyen helyen szeretnél élni.

Sokan ugyanis anélkül szidják a környezetüket, hogy voltaképpen tisztában volnának vele, milyen lenne számukra a tökéletes.

Az effajta elmélkedés közelebb vihet a céljaid megfogalmazásához, és ezen keresztül a megvalósításukhoz is – mert igenis lehetsz királynő vagy éppen miniszterelnök, még ha nem is a szó szoros értelmében.

„Jelents egészségeset!” nap

Mi lenne, ha egészségeset jelentenél a munkahelyeden vagy az iskolában?

Ha közölnéd, hogy olyan kirobbanó formában ébredtél, amit egyszerűen vétek veszni hagyni az iroda vagy a tanterem falai között?

November 30-án elvileg megteheted – amit lényegesen megkönnyít, hogy idén pont vasárnapra esik.

Ebből az alkalomból bújj ki az összes „nemszeretem” teendőd alól, és csináld azt, amire a legszívesebben szánsz időt és energiát!

Lehet szó céltalan lustálkodásról vagy éppen a világmegváltásról – csak az számít, hogy közben jól érezd magad.

Te megtartod valamelyik őrült világnapot? Decemberben újabb adaggal jövünk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást