Karikás szemek, toka és társai… Mit jelentenek ezek?

Karikás szemek, toka és társai… Mit jelentenek ezek?

Címlap / Stílus / Arc / Karikás szemek, toka és társai… Mit jelentenek ezek?

Arckifejezésünk és az arcunkon levő szokatlan ráncok, foltok és duzzanatok elárulják, milyen egészségi állapotban vagyunk. Amikor egy olyan jegy jelenik meg az arcon, amely addig nem volt látható, abból általában arra lehet következtetni, hogy a testünkben valahol megbomlott a harmónia, és tennünk kell valamit, hogy újra minden összhangban működjön.

A gond az életmódunkkal van!

Ilyenkor először is át kell állni egy egészségesebb életmódra. Vannak olyan esetek, amikor egy-két hetes vízkúra után ‒ amely arról szól, hogy mindennap meg kell inni 3 liter ásványvizet ‒ a petyhüdt arc feltöltődik, kisimul. Lehet közben általános táplálékkiegészítőket is szedni, illetve az addigi adagot kétszeresére növelni, hogy az esetleges hiányok a testben (pl. vashiány) megszűnjenek.
Az állóképesség növelése sporttal, a szabadban való tartózkodás is pozitív változást hoz, erre időt kell szakítani. Ha két hét múlva nincs szembetűnő változás, netán állapotromlás következik be, akkor orvoshoz kell fordulni, nehogy egy esetleges betegség súlyosabbra forduljon.

A bőr pórusai kitágulnak

A pórusokon keresztül távozik testünkből az izzadság, a faggyú és a szennyeződések. Ezek az apró nyílások biztosítják a bőr egészséges légzését. A pórusok összehúzódásában a fenti tanácsokon kívül az is segít, ha naponta többször hideg vízzel megmosod az arcodat. A tág pórusok az arcodon azt is jelezhetik, hogy túl sok savas ételt fogyasztasz.
Ebből az következik, hogy a savasság megszüntetése érdekében többet kell enned lúgos ételekből. Az interneten és könyvekben utánanézhetsz, hogy melyek a savas és a lúgos ételek.

Karikák jelennek meg a szemek körül

Ha karikás a szemed, akkor a probléma a felső légutakban keresendő. Ez lehet egy elhanyagolt megfázás következménye, esetleg idegentest van az orrmelléküregben.
Vagy talán nem mozogsz eleget a friss levegőn, viszont sokat tartózkodsz olyan helyen, ahol kevés az oxigén, mert sokan zsúfolódnak össze, és nincs megoldva a szellőztetés. A sötét karikák vérszegénységre is utalhatnak.

Színes folt keletkezik a bőrön

A bőr színének foltos elváltozását okozhatja valamilyen bőrbetegség, vagy egy szerv betegsége. Az orrhoz közel megjelenő barnás, vagy az áll és a száj környékén levő sárgás folt a hormonháztartás megváltozásának tünete lehet.
A bőrelszíneződés mellett néha még pattanások is keletkeznek, ami egyértelművé teszi a problémát és azt üzeni, hogy orvosi segítségre van szükséged.
Az, hogy az arc mely részén jelennek meg a pattanások, különböző szervi problémákra utalhat, következő cikkünkből többet megtudhatsz a témában: Pattanás térkép: az arcod pattanásai árulkodnak egészségedről

A szemek megduzzadnak, vörösek lesznek

A látványt viszketés, könnyezés vagy szárazságérzés kíséri. Ezek túlterhelt belekre vagy pajzsmirigy rendellenességre utaló tünetek. Allergiát is jelezhetnek, ha mindig egy adott évszakhoz kapcsolódnak.

Vízszintes ráncosodás alakul ki a homlokon, szarkalábak jelennek meg a szemek körül

A ráncok a homlokon és a szarkalábak a szemek körül mimikai ráncok, amelyek az arcot érettebbé alakítják át. A bőr veszít rugalmasságából, a kötőszövetek meglazulnak. A mimikai ráncok mélyebbé válnak véleményünk vagy lelkiállapotunk kifejezésekor, amikor szándékosan vagy véletlenül fel- vagy összehúzzuk a szemöldökünket, illetve erős napsütésben, ha nem hordunk napszemüveget.
A test állapotát tekintve ezek a ráncok utalhatnak felhalmozódott méreganyagokra is, és azt az üzenetet közvetítik, hogy étkezz egészségesebben, és pihenj többet.

Toka keletkezik

A tokásodás szintén többféle testi változást kísérhet: nemcsak hízást, hanem vesebetegséget vagy a test elsavasodását is.
A bőséges folyadékbevitel segíti az összegyűlt mérgek kiürülését, és ez mindhárom problémára részben megoldást jelenthet, orvosi segítség mellett.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást