Karfiolos szardellás spagetti

Címlap / Életmód / Receptek / Karfiolos szardellás spagetti

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

A karfiol és a szardella íze tökéletes kombináció, az üde petrezselyem, pikáns fokhagyma és frissen őrölt bors pedig tovább fokozzák az ízeket. Egy könnyű és gyors vacsora.

Hozzávalók:

– 16 (kb. 3 dkg) szardella filé, leöblítve, és lecsorgatva róla a levet
– 1 kisebb fej karfiol, rózsáira bontva és finomra vágva
– 60 ml víz
– 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 1 doboz vékony spagetti
– egy csokor friss petrezselyem, apróra vágva
– Só és bors
– 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítése


1.
Tegyünk fel vizet főni egy 6 literes fazékba. Adjunk hozzá 2 teáskanál sót.

2. Egy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat, forrósítsuk fel közepes hőmérsékleten, adjuk hozzá a karfiolt és negyed teáskanál sót. Főzzük 2 percig, amíg enyhén megbarnul, alkalmanként keverjük meg. Adjunk hozzá negyed csésze vizet, főzzük 3 percig, vagy amíg megpuhul. Csökkentsük a hőmérsékletet, adjuk hozzá a szardellát, fokhagymát és a maradék olajat. Főzzük 1-2 percig, kevergessük, hogy a szardella apróra szakadjon.

Oldalak: 1 2

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/2
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!