Karfiolos szardellás spagetti

Karfiolos szardellás spagetti

Címlap / Életmód / Receptek / Karfiolos szardellás spagetti

A karfiol és a szardella íze tökéletes kombináció, az üde petrezselyem, pikáns fokhagyma és frissen őrölt bors pedig tovább fokozzák az ízeket. Egy könnyű és gyors vacsora.

Hozzávalók:

– 16 (kb. 3 dkg) szardella filé, leöblítve, és lecsorgatva róla a levet
– 1 kisebb fej karfiol, rózsáira bontva és finomra vágva
– 60 ml víz
– 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 1 doboz vékony spagetti
– egy csokor friss petrezselyem, apróra vágva
– Só és bors
– 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítése


1.
Tegyünk fel vizet főni egy 6 literes fazékba. Adjunk hozzá 2 teáskanál sót.

2. Egy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat, forrósítsuk fel közepes hőmérsékleten, adjuk hozzá a karfiolt és negyed teáskanál sót. Főzzük 2 percig, amíg enyhén megbarnul, alkalmanként keverjük meg. Adjunk hozzá negyed csésze vizet, főzzük 3 percig, vagy amíg megpuhul. Csökkentsük a hőmérsékletet, adjuk hozzá a szardellát, fokhagymát és a maradék olajat. Főzzük 1-2 percig, kevergessük, hogy a szardella apróra szakadjon.

3. Közben a tésztát főzzük meg a felforralt vízben. Főzzük minimális ideig, nehogy szétfőjjön. Szűrjük le a spagettit és öntsük vissza a lábasba.

4. Adjuk hozzá a petrezselymet a karfiolkeverékhez, és keverjünk hozzá 2 teáskanál frissen őrölt fekete borsot. Öntsük a keverékhez a tésztát, keverjük össze és még 1 percig főzzük. Ha túl száraz, öntsünk hozzá még egy kis vizet.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!