A sör igazi csodafegyver a konyhában: akár ízletes bundát is készíthetsz belőle.
Hozzávalók:
- 1 egész karfiol
- 10 dkg liszt
- 3 dkg reszelt sajt
- ½ teáskanál curry
- 1 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál vaj
- 1,5 dl sör
- só
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd szét rózsákra. Sós vízben főzd 15 percig, majd csöpögtesd le alaposan.
Keverd össze a lisztet, a reszelt sajtot és a curryt egy csipet sóval. A vajat olvaszd meg, majd hűtsd le langyosra, és keverd hozzá a tojássárgáját és a sört. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan add a masszához.
Önts a serpenyőbe olajat, és rakd bele a karfiolrózsákat, majd öntsd rá a masszát. Süsd meg aranybarnára a bundás karfioldarabokat. Végül szedd ki konyhai törlőpapírra.