Ha nem ehetsz cukrot, vagy ha szimplán csak nem szeretnéd, hogy a kalóriadús ünnepi menü után még a sütemények is nagyon hizlalóak legyenek, készítheted alacsony szénhidráttartalommal, cukor nélkül az isteni kekszeket, mézeskalácsot, sütiket. Hoztunk neked néhány szuper receptet!
2/4 Egészséges mézeskalács
Hozzávalók: 1 csésze teljes kiőrlésű liszt, ¾ tk kukoricakeményítő, ¼ tk sütőpor, 1 és ½ tk gyömbérpor, ¼ tk fahéj, ¼ tk szerecsendió, ¼ tk őrölt szegfűszeg, 1 csipet só, 2 ek vaj, 1 nagy tojás, 1 és ½ tk vanília kivonat, ¼ csésze agave szirup.
Elkészítés: Keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a fűszereket egy tálban, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá a tojást, a szirupot és a vanília kivonatot is, majd gyúrd össze a tésztát.
Tedd a hűtőbe a keveréket egy órára, majd ha kivetted, nyújtsd ki és szaggass belőle formákat.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd papírral bélelt sütőtálcán süsd ki a kekszeket. Ha kevés tejet elkeversz steviával, ezzel a hamis „cukormázzal” is dekorálhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!