Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kapros hagymás burgonyasaláta

Kapros hagymás burgonyasaláta

Egy igazi üde, ropogós saláta, ami laktat és mégis finom. Ideális köretnek, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók 2 személyre:

– 5 közepes piros burgonya

– 1 / 2 csésze majonéz

– 1 / 4 csésze könnyű tejföl

– 1 1 / 2 teáskanál dijoni mustár

– 1 teáskanál almaecet

– 1 teáskanál só

– 1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

– 1 evőkanál zeller, apróra vágva

– 3 db. zöldhagyma, apróra vágva

– 2 főtt tojás, apróra vágva

– 3 teáskanál friss kapor, apróra vágva

– só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítése:

1. Mosd meg a burgonyákat és sós vízben főzd puhára. Hagyd kissé kihűlni, majd hámozd meg, vágd szeletekre és az egészet tedd egy tálba.

2. Sózd és borsozd ízlés szerint. a majonézt, dizsoni mustárt, almaecetet keverd össze egy kis tálban, és öntsd a burgonyához. Szórd meg a zellerrel, hagymával, tojással és kaporral. Keverd össze és még fűszerezd ha szükséges.

3. Tedd hűtőbe és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Szórd meg friss kaporral és úgy tálald.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást