Hozzávalók 2 személyre:
– 5 közepes piros burgonya
– 1 / 2 csésze majonéz
– 1 / 4 csésze könnyű tejföl
– 1 1 / 2 teáskanál dijoni mustár
– 1 teáskanál almaecet
– 1 teáskanál só
– 1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
– 1 evőkanál zeller, apróra vágva
– 3 db. zöldhagyma, apróra vágva
– 2 főtt tojás, apróra vágva
– 3 teáskanál friss kapor, apróra vágva
– só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése:
1. Mosd meg a burgonyákat és sós vízben főzd puhára. Hagyd kissé kihűlni, majd hámozd meg, vágd szeletekre és az egészet tedd egy tálba.
2. Sózd és borsozd ízlés szerint. a majonézt, dizsoni mustárt, almaecetet keverd össze egy kis tálban, és öntsd a burgonyához. Szórd meg a zellerrel, hagymával, tojással és kaporral. Keverd össze és még fűszerezd ha szükséges.
3. Tedd hűtőbe és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Szórd meg friss kaporral és úgy tálald.