A legtöbb élelmiszer ára egyre csak növekszik az infláció és az alapanyagok beszerzésének nehézsége miatt, ezért most különösen fontos, hogy amennyire csak tudjuk, elkerüljük az élelmiszerpazarlást. Az egyik legjobb módszer erre, ha átgondoltan rendezed be a kamrádat, hiszen az ott tárolt élelmiszerek nemcsak hosszabb ideig állnak el, de általában olcsóbbak is, mint amiket a hűtőszekrénybe teszünk. Így ha megfontoltan tárolod az ott lévő élelmiszereket, azzal még többet spórolhatsz.
4/5 Tedd könnyen elérhetővé az egészségesebb opciókat
Ha már figyelembe vetted a szavatossági időt és azt, hogy egy termék bontott-e, akkor arra is próbálj meg figyelni, hogy az egészségesebb opciók, mint például a zabpehelyliszt, előrébb kerüljenek, mint a hagyományos búzaliszt.
Nagy valószínűséggel ugyanis több kedved lesz abból főzni vagy enni, amit előbb láttál meg. Persze a legjobb, ha csupa egészséges lehetőség van a kamrádban, de amíg ezt nem valósítod meg, próbálj a kevésbé tartalmas élelmiszerekből kevesebbet vásárolni, háttérbe helyezni, és csak akkor felhasználni, amikor már azt érzed, hogy feltétlenül azoknak kellene elfogynia.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!