7 jópofa tortadísz, amivel még a bolti sütemény is egyedi lesz

7 jópofa tortadísz, amivel még a bolti sütemény is egyedi lesz

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 jópofa tortadísz, amivel még a bolti sütemény is egyedi lesz

Van az úgy, hogy mindenki jobban jár, ha nem állunk neki sütkérezni egy születésnapra, vagy más jeles eseményre, hanem cukrászdából, esetleg boltból vesszük a süteményt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy te ne tehetnéd bele a saját kreativitásodat és ügyességedet a végeredménybe – az alábbiakban néhány ötletes, jópofa tortadísz következik, amit te magad is elkészíthetsz, ha van otthon hurkapálcikád, így még a készen vásárolt tortákat is egyedivé és alkalomhoz illővé teheted.

Ünnepi zászlócskák

Ismerős a filmekből, amikor az utcai fesztiválok idejére színes, tarka, háromszögletű kis zászlókkal díszített drótot feszítenek ki a villanyoszlopok közé? Miért ne kerülhetne az ünnepi dekoráció a tortára is? Egy szalagból – vagy akár erősebb cérnából – és színes papírból elkészítheted a zászlófüzért, amit a tortába szúrt két hurkapálcika közé feszíthetsz.
A legszebb tartása akkor lesz, ha a két pálcika kicsit ferdén, egymástól eltávolodva áll, a szalagot pedig hosszabbra hagyod, mint a pálcikák közötti távolság, így szépen le tudnak lógni.

Lufik, lufik, lufik

Ez a dekoráció nagyon látványos, és tényleg kétbalkezesek is el tudják készíteni: fújj fel néhány lufit, és kösd őket közvetlenül hurkapálcikák végére, hogy fölfelé álljanak, majd a pálcikákat szúrd a tortába.
Még vagányabb lesz a dísz, ha a lufikba konfettit vagy egy kis csillámport is szórsz – csak vigyázz, hogy a tortára ne kerüljön belőle.

Egy kis ragyogás

Vágj ki kartonból néhány szív formát, kend be őket ragasztóval, majd forgasd csillámporba, és egy hurkapálcikára erősítve tűzd a tortába – tökéletes dekoráció például évfordulós süteményre, de egy lánybúcsún is megállja a helyét.

Sziluettek

A neten böngészve szinte bármiről találsz árnyképet, amit kinyomtatva, körbevágva és kartonpapírra ragasztva, egy hurkapálcikához rögzítve a tortába szúrhatsz – egy táncoló pár akár még egy esküvői tortán is megállja a helyét, hiszen nagyon elegáns, és csodásam mutat egy egyszerű, fehér színű torta tetején.

Dörzsiszivacsból – igen, komolyan

Elsőre talán őrült ötletnek tűnhet, de a dörzsiszivacs igenis remek dekoráció lehet – persze, érdemes egy olyat használni, amit még nem fogtál be a zsíros edények sikálására. Ha egy kis darabka drótból egyszerű szív formát hajtogatsz, majd ezt körbetekered a szivacsból kihúzott, fodros és csillogó szállal, máris mutatós szívecskét kapsz, de akár az ünnepelt éveinek számát is megformálhatod így.
Kicsit macerás, és igényel némi kézügyességet, de meglátod, hogy a végeredmény megéri majd a fáradtságot.

Gumicukrok a nyalóka-erdőben

Néhány színes, tarka, akár virág formájú nyalóka önmagában is jópofa, ha pedig egy isteni torta tetejébe tűzöd őket, olyan lesz, mintha mindig is ott lett volna a helyük.

A tortát még bolondosabbá teheted, ha hurkapálcikák hegyébe tűzött gumimacikat vagy gumicukrokat is állítasz a nyalóka-rengetegbe.
Egy ilyen tarka-barka, vidám nyalóka tökéletes választás gyerekzsúrra, de gyermek lelkű felnőttek is örülni fognak neki – ráadásul, ha a tortát már megettétek, még mindig akad némi finomság.

Ha még torta sincs

Miért kellene órákig szervezni egy lánybúcsút, amikor a lényeg éppen az, hogy mindenki jól érezze magát, és valóban fesztelen, laza legyen a hangulat? Ha nem akarod túllihegni a dolgot, mégis megünnepelnéd a lányokkal, hogy egyikőtök ujjára gyűrű került, vegyél néhány fánkot – a legjobb a vaníliás, mert azon fehér cukormáz van – és kartonból vágj hatalmas gyémánt formákat.
A drágakő lapjait egy fekete vagy ezüst színű tusfilccel meg is rajzolhatod. Ez után az oldalukra állítva és egymásnak támasztva a fánkokat formázz belőlük „tortát”, a tetejükbe pedig szúrd a pálcikadarabra erősített gyémántokat – így úgy fognak kinézni, mint néhány óriási eljegyzési gyűrű.

Kép forrása: blog.evite.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást