Így lesz jobb kedvem a világjárvány alatt – 4 dolog, ami bevált

Így lesz jobb kedvem a világjárvány alatt – 4 dolog, ami bevált

Címlap / Életmód / Lélek / Így lesz jobb kedvem a világjárvány alatt – 4 dolog, ami bevált

Szerencsés embernek tartom magam, hiszen nincsenek nagy veszteségeim, de nem fogok hazudni. A járványhelyzet mostanra az én erőmet is kiszívta. Ezek a dolgok segítenek újra rátalálni a jó kedvemre.

1/4. Növények

A járvány előtt nem sokkal történt, hogy elkezdtem rákattanni a szobanövényekre, és kis zöld barátaim a lezárások alatt is nagyon sokat segítettek nekem. Számos tanulmány igazolta már, hogy a növények jelenléte a lakásban segíthet az általános hangulatunk javításában. A csendes kis élőlények közelsége még a stressz szintünket is csökkentheti, de általában a növények ápolása, gondozása is jó kedvvel tölt el.

A csíráztatás vagy éppen a szaporítás különösen meditatív tevékenység, a sikerélmény pedig boldoggá tesz. Szemmel látni, ahogyan növekszik valami, amiről gondoskodunk, hihetetlen elégedettségérzést hoz el. A járvány óta kis gyűjteményemet gyarapítottam is, de újabban ehhez már nem a nagy áruházak növényosztályát keresem fel, ha nem muszáj.

Számos olyan Facebook csoport van, ahol az otthon szaporított növényeiket árulják vagy cserélgetik emberek, érdemes ezeket felkeresni és a közeledben lévő eladót találni.

Így utazás nélkül, akár a sarkon összetalálkozva lebonyolíthatjátok a cserét. Ilyenkor nem csak egy növénnyel leszel gazdagabb, de egy hasonló érdeklődésű, kedves szomszédoddal is megismerkedhetsz. Még néhány mondatot is válthatsz egy idegennel, ami ezekben a magányos időkben tényleg a világot jelenti.

Növényekkel való foglalkozás
evrim ertik/istockphoto.com

2/4. Videóhívás a barátokkal

Tudom, tudom, hogy nem az igazi. Sokkal jobb lenne beülni valahová, egy jó nevetésnél meglapogatni a másik vállát, mosolyogni a pincérre, átlesni a másik asztalra, hogy ott mit esznek. De hát egyelőre ez van. És azt kell mondjam, nem csak több, mint a semmi, hanem egyenesen jó is. Mert miközben a képernyőn keresztül sztorizgatunk, nem arra gondolok, hogy mennyi mindent nem lehet, hanem hogy mennyi mindent igen.

A technika nem helyettesítheti az élő találkozást, de nagyon-nagyon sok mindent pótolhat belőle. Ennek köszönhetően sokkal kevesebb dologról kell lemondanunk, mint nélküle kellene.

Videóhívás
Geber86/istockphoto.com

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»