Szerelem / Párkapcsolat

Árulkodó jelek, hogy demiszexuális vagy: íme az előnyök és a hátrányok

Alapvető az érzelmi kötődés

Az első és legfontosabb jellemzője a demiszexuális embereknek, hogy esetükben a testi kontaktus csak és kizárólag nagyon erős érzelmi kötődés után jöhet létre.

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, csak akkor tudsz magadhoz engedni valakit, ha nagyon szereted.

Érdekes módon ez a szeretet nem kizárólag szerelem lehet, akár egy szoros baráti kapcsolatban is eljöhet az a pont, amikor úgy érzed, szóba kerülhet köztetek a szex.

Ez egyébként esetedben gyakoribb is. Amíg a „hétköznapi” kapcsolatok esetében először a flörtölés alatt megjelenik a fizikai vonzalom, és csak utána jönnek a mélyebb érzelmek, addig neked először az érzelmek megjelenésére van szükséged ahhoz, hogy a testi vágy is felébredjen.

Nincs első látásra szerelem

El sem tudod képzelni, valaki hogyan élvezheti az egyéjszakás kalandokat, számodra ez teljesen idegen sőt, hátborzongató dolog.

Az első sorból tagadod azt is, hogy létezne első látásra szerelem, és képtelen vagy még belegondolni is, hogyan lehet valakiből – önszántából – örömlány, vagy miként lehet valakinek két-háromnál több partnere az életben.

Ebből egyenesen adódik, hogy nálad a megcsalás főbenjáró bűn, akkor is, ha az akár csak gondolatban történik meg. Szerinted nem fér bele egy kapcsolatba az, hogy bárki más megtetsszen, vagy akár egy percig is flörtöljetek valakivel. Úgy véled, ha erre sor kerül, akkor ott már nyoma sincs a mély érzelmeknek.

Kevés barátod van

Nem kizárt, hogy ismerősből sok jutott, de csak nagyon kevés ember mondhatja azt magáról, hogy a barátod lenne. Ennek az oka szintén az érzelmekre vezethető vissza: számodra a barátság, vagy éppen a rokoni kapcsolatok legalább olyan fontosak, mint a szerelem.

Így aztán mindig megpróbálsz rengeteg energiát és időt befektetni annak érdekében, hogy ezek a kapcsolataid is tökéletesen működjenek.

Szeretteid mindig, minden körülmények között számíthatnak rád, ám ez részedről nagy erőfeszítést jelent. Nem fáradtságot, de nagy igyekezetet, és a te energiaraktáraid is végesek. Ezért aztán nem azoktól veszed el a szeretet, akik már melletted állnak, hanem a környezeteddel viselkedsz távolságtartóan. Egyszerűen nincs időd arra, hogy több barátod legyen.

Még három egyértelmű jel a következő oldalon, lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást