Életmód / Receptek / Táplálkozás

Jamie Oliver: Zöldborsós carbonara tészta

Jamie Oliver: Zöldborsós carbonara tészta

Ez a klasszikus carbonara tészta, zöldborsóval megbolondítva. A füstölt szalonna és a krémes tejszín adja meg a carbonara karakterét, míg a zöldborsó és mentalevél üde ízvilágot ad az egésznek.

Hozzávalók:

• 455g masnis tészta
• 1 tojás
• 100ml tejszín
• tengeri só és frissen őrölt fekete bors
• 12 szelet füstölt szalonna csíkokra vágva
• 3 marék friss vagy fagyasztott zsenge zöldborsó
• 2 szál friss menta levél
• 2 marék frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

1. Először is forraljunk fel egy nagy tál sós vizet, adjuk hozzá a masnitésztát és főzzük a csomag utasításai szerint.

2. Habverővel keverjük össze a tojást a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.

3. Tegyük a szalonnát egy serpenyőbe, és süssük aranyszínű ropogósra.

4. Amikor a masnitészta félig megfőtt, adjuk hozzá a zsenge borsót és főzzük meg együtt a tésztával.

5. Szűrjük le a tésztát. Adjuk hozzá a szalonnát, az apróra vágott mentát és keverjük össze a tejszínes tojásos keverékkel.

6. Fontos, hogy a forró tésztához adjuk hozzá a tojást, hogy a forróságtól megfőjjön a tésztán a tojás.

7. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a parmezánnal, a többi mentalevéllel és azonnal tálaljuk.

JamieOliver.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást