Jamie Oliver: párolt káposzta baconnel és kakukkfűvel

Jamie Oliver: párolt káposzta baconnel és kakukkfűvel

Címlap / Életmód / Receptek / Jamie Oliver: párolt káposzta baconnel és kakukkfűvel

A pároltkáposzta meglepően hamar elkészül. Jól illik a bacon szalonnához, de csirkehússal is csodálatos íze van.

Hozzávalók:

• 500ml tyúkhúsleves
• 6 szelet füstölt szalonna csík
• fél marék friss kakukkfű levelei
• 1 fehér káposzta, külső levelek nélkül, vékonyan felvágva
• 1 evőkanál vaj
• extra szűz olívaolaj
• tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát a kakukkfűvel, vegyük ki törlőpapírra és tegyük félre.

2. A káposztát gyaluljuk le vagy vágjuk vékonyra. Kevés olajon alacsony hőmérsékleten kezdjük párolni fedő alatt. Sózzuk, borsozzuk. Kevergetés mellett addig pároljuk, míg enyhén megpuhul. Töltsük fel kevés tyúkhúslevessel, ha úgy érezzük pirul.

3. Adjuk hozzá a vajat, keverjük meg és azonnal tálaljuk. Helyezzük mellé a kakukkfüves baconszeleteket.

Jamieoliver.com
 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!