4 isteni, megúszós desszert, amit fél óra sincs összedobni

4 isteni, megúszós desszert, amit fél óra sincs összedobni

Címlap / Életmód / 4 isteni, megúszós desszert, amit fél óra sincs összedobni

A süti jöhet, de a hosszas készülődéshez nincsen kedved? Vendégek jönnek, de szalad az egész ház, és még sütnöd is kellene valamit? Ezek a desszertek igazi megúszós finomságok, ízben azonban semmiben sem maradnak el bonyolultabb társaiktól.

Fekete cseresznyés tejpite

A mennyei, habkönnyű süteményt a franciák clafoutis-ként ismerik, de akárhogy nevezed is, minimális energiabefektetéssel isteni finomságban lehet részed.

Egy tálban 4 tojást keverj habosra 6 deka cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral, majd adj hozzá egy deciliter zsíros tejszínt és 4 deciliter tejet.

A keverékbe óvatosan, apránként, hogy ne csomósodjon, dolgozz el 1,2 deka lisztet, majd a folyékony tésztát öntsd egy tepsibe.

A tetejére szórj egy marék fekete cseresznyét vagy más, tetszés szerinti bogyós gyümölcsöt, és 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt süsd készre. Tálalás előtt hintsd meg a tetejét porcukorral.

Mogyoróvajas-málnás brownie

Megvolt a mikrós bögrés süti? Ha sürgősen édességre vágysz, tűzoltásnak tökéletes, de ez a mikróban elkészíthető brownie új dimenziókat nyithat meg előtted.

Egy mikrózható tálban tegyél 75 gramm vajat 50 gramm mogyoróvajjal, majd mikrózd fél percig, hogy összeolvadjanak. Keverd össze, hagyd kicsit hűlni majd keverj hozzá egy tojást, 25 gramm kakaóport, 50 gramm lisztet és 100 gramm cukrot.

A keveréket öntsd egy mikrózható, lapos sütőformába, a tetejét simítsd el majd egy kiskanál segítségével nyomj mélyedéseket a tésztába és ezekbe dobj málnaszemeket.

Mikrózd magas hőfokon 3-4 percig, majd hagyd hűlni még 15-ig. Fontos, hogy türelmes legyél, ebben a 15 percben a belső hőjétől még sülni fog egy kicsit a tészta, ne vágd fel hamarabb.

Fahéjas-nutellás kalács

Ugyan a sütési ideje egy óra, de összedobni alig 15 perc ezt az édességet, a többi pedig már magától is halad. Ha sütés közben tetszik az illata, várj, amíg magát a kalácsot is megkóstolod!

A sütemény elkészítéséhez a sütüt melegítsd elő 180 fokra. Egy tálban keverj össze 175 gramm puha vajat.

175 gramm cukrot, 3 tojást, majd óvatosan adagolj hozzá 200 gramm lisztet, egy teáskanál sütőport, 2 teáskanál fahéjat és 4 evőkanál tejet. Habverővel keverd a masszát amíg lágy és habos lesz.

A massza kb. kétharmadát öntsd kilisztezett tepsibe, majd pottyants bele négy nagy evőkanál nutellát és öntsd rá a massza utolsó részét is.

Egy kanállal óvatosan kevergesd el a krémet és simítsd el a tetejét, hogy a nutella sehol se látszódjon ki, és már mehet is a sütőbe.

Fügés muffin

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 300 gramm aszalt fügét vágj kisebb darabokra, tedd egy tányérba negyed csésze mézzel és egy evőkanál forró vízzel, majd hagyd állni 10 percig.

Közben 3 csésze hámozott mandulát fél teáskanál szódabikarbónával, fél teáskanál sütőporral és egy teáskanál őrült fahéjjal keverj el egy nagy tálban.

Add hozzá a mézes-vizes fügét, két csésze ricottát, négy lágyan felvert tojást, fél csésze tejet és fél csésze olívaolajat, majd az egészet alaposan keverd össze.

A masszát töltsd muffinformákba és mindegyik tetejét tisztítsd egy-egy darab szárított füge negyedével. Tedd a formákat a sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd készre a süteményt.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!