Isteni beavatkozás, vagy csak szervezés kérdése? Utazás kisgyermekkel

Isteni beavatkozás, vagy csak szervezés kérdése? Utazás kisgyermekkel

Címlap / Életmód / Család / Isteni beavatkozás, vagy csak szervezés kérdése? Utazás kisgyermekkel

Aki vonszolt már megunt rollert hatkilós táskával a vállán, pontosan tudja: egy közeli játszótér elérése is komoly kihívás lehet, ha kisgyermekkel indul útnak az ember. Na de mi lesz így a közös nyaralással? Lehetséges egyáltalán kisgyermekkel úgy utazni, hogy ne fáradtabban érjünk haza, mint ahogy elindultunk? Szerintünk igen. A neten fellelhető tucatnyi, “Hogyan vágjunk neki” tipp helyett, íme néhány személyes észrevétel arra az esetre, ha végre odaértünk.

Kipakolás

Bármennyire fáradt vagy, bármilyen más, vonzóbb program hívogat, a kipakolást ne halogasd.

Próbáld a szállást az otthonotokhoz hasonlóan megszervezni.

Legyen egy pelenkázósarkotok, ahová a pelenkán kívül mindenképp vigyél pelenkázó alátétet, nedves törlőkendőt.

Alakíts ki játszósarkot is, ahol az alacsonyabban található polcokra, vagy fiókokba teszitek a játékokat és könyveket.

Ha nincs is konyha, legyen egy hely, ahol az élelmiszereket, bébiételeket, esetleg tápszert, valamint a cumisüvegeket és az edényeket tarthatjátok.

Rengeteg időt spórolhattok később, ha a dolgaitok átláthatóak

Altatás

Idegen helyen gyakran ez az egyik legnagyobb gond.

Ha kifejezetten a nyaralásra veszel utazóágyat ügyelj arra, hogy már otthon, a megszokott környezetben is aludjon benne a pici néhányszor.

Ha az altatás más, otthon már megszokott rutinokkal is párosul, figyelj arra, hogy ezeket a nyaralás alkalmával is betartsátok. A mottód legyen az, hogy kevesebb újdonság neki, több nyugalom neked.

A délutáni, illetve napközbeni alvásról sem szabad megfeledkezned, ha azt szeretnéd, hogy ne csak az altatásról szóljon a nyaralás. 

Nyert ügyed van, ha a kicsi szeret a babakocsijában aludni. Ha nem, és ráadásul problémás alvó, akkor alternatív megoldást kell keresned. Ilyen lehet a hordozókendő, bár nem biztos, hogy kánikulában ez a legjobb megoldás.

Ha kocsival utaztok, az autó általában könnyen elringatja, a fáradt gyereket. Akkor se keseredj el, ha csak a szobában tudod elaltatni a gyereket, hidd  el, te is feltöltődsz a délutáni szundikálástól.
 

Etetés

A reggelit mindenképpen tudd le még a szállásodon

Napközben tarts magadnál többféle ételt.

Ha szoptatsz, tájékozódj előre arról, hogy hol tudtok kettesben maradni.

Amennyiben a kisbabád tápszert is kap, a helytakarékosság végett műanyag tasakokba csomagolj kicsivel többet, mint amennyiről azt gondolod, hogy elegendő. 

Nyilvánvaló, hogy egy romantikus tengerparti vacsora nem kezdődik este 8 előtt, de most a baba érdekeit tartsd szem előtt: vacsorázzatok korábban, mint szoktatok, így elkerülhetitek a tömeget, ami egy kisbaba számára zavaró lehet.  

És tudod, ha valami őt zavarja, akkor az előbb utóbb téged is fog!
 

Kirándulások

Ha otthon nem is használtok ilyesmit, érdemes a nyaraláshoz beszerezni egy babahordozót, amit szintén jobb, ha már otthon kipróbáltok, hogy a kicsinek legyen ideje megszokni.

Amennyiben szívesen ül, illetve utazik a gyereketek babakocsiban, akkor azt semmiképp se felejtsétek otthon, hiszen a napközbeni altatáskor is hasznát vehetitek.

Kellemes és pihentető nyaralást kívánunk függetlenül attól, hogy megfogadjátok-e a tanácsainkat, vagy sem!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást