Életmód / Egészség

Ismert emberek, akik már megküzdöttek a rákkal – Ezt tanácsolják!

A rák kegyetlen betegség, és akkor sem kíméli az embert, ha az történetesen híresség – rengeteg olyan sztárról tudunk, akik megküzdöttek már a kórral, és győztesen jöttek ki a harcból. Érdemes rájuk figyelni, ha tanácsokat keresünk arról, hogy lehet egy ilyen komoly betegséget túlélni. Az alábbi hírességek már megküzdöttek a rákkal, és tudnak olyat mondani, ami egy ilyen helyzetben lévő embernek tényleg segíthet.

Shannen Doherty

A bűbájos boszorkák színésznőjét 2016-ban diagnosztizálták mellrákkal, két évvel később helyreállító műtéten ment keresztül.

Végig dokumentálta a gyógyulását, és Instagramján rengeteg embernek adott reményt, akik hasonló betegséggel küzdenek.

A Health-nek a színésznő elmondta, hogy ahogy megkapta a diagnózist, tudta, hogy mozognia kell, mert nem engedheti, hogy a kemoterápia utáni rosszullétek átvegyék az uralmat felette.

Az első hónapokban táncolni járt, a műtétek és a kemoterápia után pedig bokszolni kezdett.

De ami még fontosabb: minden napját úgy zárja, hogy megköszöni a gyógyulását.

Marcia Cross

A Született feleségekből ismert Cross végbélrákon ment keresztül, a közösségi médián pedig végig dokumentálta a gyógyulását.

Fontosnak tartotta, hogy feloldja a stigmát a betegség körül, ugyanis erről a rákfajtáról viszonylag kevés szó esik.

Olvastad már?  Karrierváltó hírességek, akiknek nem jött be a hollywoodi csillogás

Instagramon gyakran posztolt olyan képeket, amelyek a betegség egy-egy stádiumában és a gyógyulás közben készültek, és végig azt vallotta, hogy beszélni kell a mellékhatásokról és a rák tüneteiről, nem szabad magunkban tartani az ilyen dolgokat.

Kylie Minogue

Az ausztrál énekesnőt 2005-ben, turnéja közben diagnosztizálták mellrákkal.

Többször szólalt meg a betegséggel kapcsolatban, de a legfontosabb üzenete talán az volt, hogy nem kell úgy csinálni, mintha mindig jól éreznénk magunkat, ha betegek vagyunk.

„Nem lehetsz midig pozitív” – mondta. „Ha úgy érzed, hogy kicsit megzuhantál, és ilyen érzések kavarognak benned, akkor hagyd, hadd érezd magad így.”

Michael C. Hall

A Dexter című sorozat főszereplője a 30-as éveiben élte túl a Hodgkin-limfómát, ami főleg a nyirokcsomókat érintő rákfajta.

A sorozat forgatása alatt titokban tartotta a betegségét, de később nyilvánosságra hozta, és azt nyilatkozta: örült, hogy végül így döntött, mert a saját betegségével erőt és kitartást adhatott az embereknek, akik inspirációt merítettek a tudatból, hogy nincsenek egyedül.

Sofia Vergara

A színésznőt 2000-ben diagnosztizálták pajzsmirigyrákkal, ki is műtötték a beteg szervét.

Olvastad már?  10 világsztár, aki visszautasította, hogy legyen csillaga a hollywoodi hírességek sétányán

A Parade magazinnak azt nyilatkozta, hogy nem értette, miért alakult ki nála a betegség: egészségesen élt, nem dohányzott, nem ivott, és kerülte a vörös húsokat is.

Az ő példája a legjobb arra, hogy az ilyen betegségeket még egészséges életmóddal sem lehet mindig elkerülni – de legyőzni viszont igen.

Hugh Jackman

A színészt hatszor műtötték bazális sejtes karcinómával, ami a bőrrák egyik leggyakoribb fajtája.

Sokszor beszélt a betegségéről a sajtóban és a közösségi médián is, kiemelve, hogy milyen fontos a megfelelő fényvédelem, és az, hogy minél kevesebbet legyen az ember a tűző napon.