Ismerkedj meg a Bach virágterápiával!

Ismerkedj meg a Bach virágterápiával!

Címlap / Életmód / Egészség / Ismerkedj meg a Bach virágterápiával!

A természetes gyógymódok napjainkban előkelő szerepet foglalnak el a testi, lelki jólét elérésében. Ezek közül az egyik legnépszerűbb az a Bach virágterápia, amely káros mellékhatásoktól mentesen képes megoldást kínálni problémáinkra. Te kipróbálnád?

Egy kis történelem

A terápia megalkotója a homeopata orvos, Dr. Edward Bach, aki világéletében olyan gyógymódot keresett, amely egyrészt 100%-ban természetes, másrészt az egész emberre ( testi és mentális szinten is) hat. 1930-ban kidolgozott egy olyan módszert, amely a növények rezgését kihasználva gyógyírt kínált a legkülönfélébb problémákra.
Rájött ugyanis, hogy bizonyos növények befolyásolni tudják hangulatainkat, érzéseinket, melyek gyakran testi szinten is kifejtik hatásukat. Alapul azt vette, hogy gondolataink, közérzetünk hogyan változtatja meg egészségünket, és miképp betegít, illetve gyógyít meg.

Miben tud segíteni?

A Bach virágterápia számtalan problémára segítséget nyújt. Legyen az például gyász, önbizalomhiány, félelem, befolyásolhatóság, konfliktuskerülés, illetve különféle betegségek, mindre megoldást kínál.
Természetesen önmagában a komolyabb gondokon nem tud maradéktalanul segíteni, viszont kiegészítő terápiaként nagyban hozzájárul a gyors felépüléshez.

A virágok rezgése

Bizonyára tudod, a világon minden rezgésekből áll, Te is, az érzéseid, gondolataid, a körülötted lévő tárgyak, az állatok, a növények, tehát valóban minden. Dr. Bach kivizsgálta, mely virágok milyen rezgéstartományba esnek, és ezáltal miképp tudnak segíteni.
Olyanokat keresett, melyek rezgésszintje magasabb, mint nekünk, tehát pozitívan hatnak ránk. Persze vannak olyanok is, melyek nem érik el azt a szintet és megbetegítenek ( pl. a mérgező növények), viszont az a 38 virág, amik a terápiát képezik, mind gyógyító tulajdonsággal bírnak.

Információk a cseppekben

Fontos tudni, hogy a virágesszenciák nem csak rezgéseket, de különböző információkat is hordoznak magukban – bár egyes elméletek szerint ez a kettő ugyanaz. Bach szerint a negatív beidegződéseket, gondolatokat és érzelmeket át kell írni pozitívra.
Tehát amennyiben például önbizalomhiányosok vagyunk, akkor olyan virágesszenciát kell választanunk, amely megerősít és önbizalmat ad ( ilyen pl. a vörösfenyő).

Miket érezhetünk?

Az, hogy ki mit érez a terápia alatt, az teljes mértékben egyénfüggő. Van, aki már az első cseppeknél érzi a hatást, másnál meg lehet, hogy több hét után következik be a változás. Általánosságban elmondható, minél nyitottabb és befogadóbb valaki, annál gyorsabb lesz az eredmény, viszont ha szilárdan elutasítjuk, akkor több időre van szükség a változáshoz.
Olyan is előfordulhat, hogy az egyén állapota hirtelen rosszabbodik, majd utána ugyanolyan gyorsasággal megindul a javulás.

Csak egy mankó

Sokan azt hiszik, hogy ha végigcsinálják a kúrát, akkor egy csapásra minden megváltozik, és szinte új emberré születnek. Akiknek ilyen irreális elvárásaik vannak, azok rendszerint csalódnak, ugyanis a terápia csupán egy mankó, amely segít a változásban, viszont ahhoz az egyén aktív közreműködése is szükséges.
Ki lehet egészíteni már gyógymódokkal, sőt, gyógyszerekkel is, vagy meditációval, pszichoterápiával, kineziológiával.

Melyik virágesszenciára van szükségünk?

Az, hogy pontosan mely virágokra van szükségünk, azt leginkább egy hozzáértő szakember tudja megmondani, vagy egy kineziológus izomteszt segítségével tudhatjuk meg. De ha tudod önmagadat tárgyilagosan szemlélni, akkor akár te is rájöhetsz, melyiket is alkalmazd, bár ekkor előtte érdemes alaposan áttanulmányoznod a 38 virágot és hatásaikat. Természetesen meglehet, hogy miután elfogyott a kapott esszencia, egy másikra lesz szükségünk, hogy egy másik problémán segíthessen.
Egyre többen osztják azt a véleményt, miszerint testi és lelki problémáink gyógymódja körülöttünk, a természetben található meg. A növényeket számos módon fel lehet használni, ezek közül az egyik a Bach virágterápia, mely segítségünkre lehet abban, hogy harmonikusabb és boldogabb életet élhessünk.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!