Inspiráló hazai podcastok: ezt hallgasd, ha kell egy kis plusz!

Inspiráló hazai podcastok: ezt hallgasd, ha kell egy kis plusz!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Inspiráló hazai podcastok: ezt hallgasd, ha kell egy kis plusz!

Idén hazánkat is elérte a podcast láz, egyre több „adó” jelenik meg, a legkülönbözőbb témákban, mint például az önismeret, önfejlesztés és társaik. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi a reggeli kávénk mellé szívesen hallgatunk olyan adásokat, amik segíthetnek vagy szórakoztathatnak bennünket. Éppen ezért, összegyűjtöttünk pár hazai podcastot, amik inspirációval tölthetnek fel, ha úgy érzitek, valami pluszra van szükségetek.

Mielőtt belevágnánk a listába, tisztázzuk gyorsan, hogy mi is az a podcast. Egy olyan internetes „adás” mely lehetővé teszi, hogy akár élőben, akár utólag hallgassunk digitális hanganyagot, ami kiegészülhet videóval vagy más tartalommal is. Sok podcast egyébként a Youtube-on fut, de vannak kifejezett állomásgyűjtő oldalak is. Most, hogy ezeket már tudjuk, nézzük a listát!

Lecsó: belecsapunk

Farkas Lívia talán sokatok számára ismerős lehet, hiszen ő Magyarország egyik legismertebb blogjának, az urban:eve-nek a szerzője. Írásaiból árad a pozitivitás, lélek, munka és inspiráció témakörben egyaránt publikál cikkeket, így bárki találhat olyat, ami feltölti, vagy előre mozdítja. Nincs ez másként a Lecsó: belecsapunk podcast adásával sem, mely ugyan még csak 3 adásnál tart, olyan fontos és sokakat éríntő témákat feszeget, mint „Hogyan ne érdekeljen mások véleménye?”, „Normális, ha nem tudom, hogy mit akarok?” vagy, hogy hogyan találhatjuk meg az arany középutat az „Élj a mának vagy tervezz előre?” között.

Inspiráló hazai podcastok: ezt hallgasd, ha kell egy kis plusz!

Kiköltöztünk

Manapság egyre több fiatal dönt a külföldre való költözés mellett, érthető okokból. Akár a kaland, akár a jobb élet reményébe vágunk bele egy ekkora változásba, bizony szembesülni fogunk rengeteg nehézséggel, ismeretlennel és honvággyal. A Kiköltöztünk podcast egy frissen induló csatorna, mely szintén Farkas Lívia nevéhez fűződik, ezt azonban párjával együtt vezeti. Számtalan gyakorlati tipp, mítoszrombolás, lelki megerősítés és praktikus tanács hallható az adásokban, így, ha ti is költözni, vagy akár csak hosszabb útra készültök külföldre, mindenképpen keressétek fel ezt a podcastot!

Nők az úton

Két nagyszerű nő, egy dekoratív környezet és rengeteg inspiráló téma! Csorba Anita és Szlafkai Évi külön-külön is komoly sikereket értek már el a saját területeiken, de együtt még több pluszt képesek átadni a hallgatóknak. Bár a műsor címe Nők az úton, elég sok adásban találhatnak ihletre a férfiak is. Legyen szó önismeretről, önfejlesztésről, karrierépítésről, vállalkozói kihívásokról vagy éppen praktikus, a hétköznapokban alkalmazható tippekről, Anita és Évi csatornáján mindre találunk megoldást! Ha mindez nem lenne elég, olyan szakembereket látnak vendégül, mint Kollár Anna, self-love coach, Panyi Zsuzsi vagy éppen Törköly Edina, énidő coach. Csupa inspiráló nő, és megannyi érdekes téma!

Inspiráló hazai podcastok: ezt hallgasd, ha kell egy kis plusz!

Popkult, csajok, satöbbi

Ha egy kis könnyedségre vágytok, és sokkal hétköznapibb problémákra kerestek megoldást, mint az első két pontban említettek, akkor ez a podcast nektek szól! Adott két barátnő és a brit- illetve egyetemleges popkultúra iránti rajongás, a Popkult, csajok, satöbbi azonban sokkal több, mint elsőre „hallatszik”. Nem csak irodalomról, filmekről és sorozatokról hallgathatunk érdekes adásokat, és kaphatunk remek tippeket, hogy mit érdemes nézni, olvasni, stb., de számtalan közéleti témával is találkozhatunk a lányok csatornáján, melyek minket is érinthetnek. Az említett listán ez a podcast a legrégebbi, már 115 adást élt meg, tehát van bőven mit hallgatni, ha egy könnyed löketre vágyunk a reggeli kávénk mellé!

Képek forrása: Syda_Productions/Depositphotos.comLesha_macarosha/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást