Párkapcsolat / Szerelem

Innen tudhatod, hogy a mostani szerelmed csak B-listás

Innen tudhatod, hogy a mostani szerelmed csak B-listás

Manapság mindennél könnyebb B-listás szerelmeket fenntartani, avagy olyan kapcsolatokat ápolni, amikből lehet, hogy egyszer majd lesz valami. De hogyan is működik ez? Szinte mindenki fenn van a közösségi oldalak valamelyikén, már egy e-mail cím, becenév alapján is meg lehet találni a kiszemeltet. Innen pedig kezdődhet is a beszélgetés, ami adott esetben B-listássá teheti a semmiből induló kapcsolatot…

Neked is vannak B-listás kapcsolataid?

A B-listás kapcsolatok lényegében arról szólnak, hogy a semmiből elő lehessen venni egy-egy kiszemeltet akkor, ha az A-kapcsolatnak valamilyen okból végeszakad. Ha eltérő időközönként, félig-meddig poénosan, de flörtölsz az ismerőseiddel, akkor pontosan erről van szó. Lehet, hogy van egy kedves barátod, aki valóban ebben a minőségében is marad, egészen addig, amíg foglalt vagy (vagy amíg neki van barátnője). Időnként írtok egymásnak pár sort, teljesen ártalmatlanul érdeklődtök, viccelődtök, sőt, még az is lehet, hogy tanácsokat adtok a párkapcsolataitok menedzselését illetően. Alkalmaként meglepitek egymást néhány pikáns sorral, szigorúan vicces köntösbe öltöztetve, amit így aztán nem is vesztek komolyan.

Az szintén előfordulhat, hogy a kapcsolatot a valóságban is tartjátok, nem csak a virtuális térben, és egyfajta „vonzó barátként” tekintetek egymásra.

Viszont akkor, amikor egyedülállóvá válsz, szép lassan elkezdesz másként nézni erre a férfira, és ha ő is éppen a szinglik táborát erősíti, akkor igen jó esély van rá, hogy a B-listás szerelemből előléphet egy fix, felvállalt kapcsolattá.

De hogyan jöhetsz rá, hogy már most, a meglévő kapcsolatotok mellett is B-listásak vagytok egymásnak? Például úgy, hogy nem tudnád nyugodt szívvel megmutatni a jelenlegi barátodnak a beszélgetéseiteket, mert azt gondolod, félreértené, amit egymásnak írtok, esetleg rosszul esne neki, amit ott lát.

Mire jók a B-listás szerelmek?

Részben simogatják az egónkat, és egyfajta hamis biztonságérzetet adnak. Hogy bármi is történik a fix kapcsolatunkban, van (legalább) egy jól bejáratott kiút, amin el lehet indulni a szakítás után. Nem fogunk egyedül maradni, sem a testi, sem a lelki igényeink nem hevernek majd parlagon. Eközben, ha a B-listás férfi nem szerelmes fülig belénk, akkor még neki is jót teszünk, hiszen ő szintén ugyanezt éli át. Az ő önbizalmának is jót tesz, és – még ha alkalmanként hamisan is, de – azt hiheti, hogy nyeregben van egy szakítás esetén.

Más a helyzet akkor, ha nem is feltétlenül tudatosan, de elhúzod az orra előtt azt a bizonyos mézesmadzagot, és ő intenzív érzelmeket táplál irántad.

Ilyenkor az alkalmankénti kapcsolattartás, a pikáns, játékos flörtölés csak olaj a tűzre, amit a szerelmes fél nem igazán tud hova tenni.

Nem tudja, hogy ez az egész csak játék, ő az a bizonyos B-listás férfi, aki sokszor hiába vár a sorára, vagy éppen érdemes lenne kezdeményeznie, hogy végre az övé lehess.

Nem mindegy tehát, hogy a B-listás dologgal mindketten tisztában vagytok-e. Vajon tudjátok-e, hogy adott esetben sosem lesz kettőtök között semmi, vagy éppen egyikőtök hiába vár a megváltó szakításra…

A te szerelmed B-listás?

Az, hogy egy, vagy akár több B-listás partnert is fel tudsz sorolni a saját életedből, nagyon sokat elárul számodra. Rámutat arra, hogy a „hivatalos” partnered nem sokkal emelkedik a többiek fölé, ugyanis nem lenne szükséged B-listás férfiakra, ha a valóságban minden jól működne a kapcsolatodban. Nem arról van szó, hogy ne lehetnének ellenkező nemű barátaid, de ezekbe nem igazán fér bele a flörtölés, mert az mindenki számára félreérthető helyzeteket szül.

Ami pedig fontos, hogy nem is érzed ezek szükségességét akkor, ha a jelenlegi szerelmeddel tökéletes harmóniában éltek és boldogok vagytok. Egyszerűen nem akarsz másokkal fél-kapcsolatokat ápolni, mert biztosnak érzed a dolgodat. Ellenkező esetben viszont ideje mérlegelned, hogy ki is az, aki valójában B-listás az életedben: a jelenlegi barátod, vagy az, akivel alkalmanként flörtölgetsz?

Képek forrása: AlexShadyuk/Depositphotos.comAllaSerebrina/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást