Szerelem / Párkapcsolat

Innen tudhatod, hogy mérgező barátságban ragadtál

Nemcsak a párkapcsolatok lehetnek mérgezőek, ugyanúgy egy barát is lehet rád olyan hatással, hogy rosszul érzed magad a társaságában, és úgy érzed, teljesen kiszipolyoz, ha vele találkozol. A mérgező barátságnak is vannak jelei – ha az alábbiakat tapasztalod, inkább ne találkozz annyit az illetővel, vagy szakítsd meg vele teljesen a kapcsolatot, már csak a saját mentális egészséged érdekében is.

Soha nem kérdezi meg, veled mi van

Mindenki ismer egy ilyen embert: mindig csak magáról beszél, de akár órákig, viszont afelől nem érdeklődik, hogy a másik hogy van.

Szereti, ha őt kérdezgetik, és úgy érzi, ő a világ közepe, de más iránt nem érdeklődik.

Ez azért van így, mert kétségbeesetten szüksége van figyelemre, nem barátságot ápol, csak közönséget keres. Az ilyen embernél nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaha őszinte barátság alakuljon ki.

Mindig kritizál, de soha nem segítő szándékkal

Egy kis őszinte kritikával soha nincs gond, ha jó helyről jön – ha a célja a segítés és a másik jobbá tétele, esetleg egy olyan hidegzuhany, amire a másiknak már szüksége van akkor is, ha kellemetlen. Minden más kritika gonosz és nem támogató helyről jön, ezért ha a barátnőd vagy barátod folyton csak kritizál, de nem érzed, hogy ettől fejlődnél, akkor valójában inkább azért mondja, hogy lehúzzon, és ő felemelkedhessen a segítségeddel.

Olvastad már?  Ismerd fel időben! 10 jel, hogy az új barátnőd mégsem az, akinek gondoltad

Mindig próbál nagyobbat mondani

Ez az egyik legidegesítőbb tulajdonsága a mérgező barátoknak: nem tud örülni a sikereidnek, mert mindegy, mit mesélsz, vele történt már jobb, érdekesebb, szebb, izgalmasabb, és ezt el is mondja neked. Általában ezek a sztorik persze nem igazak, és ugyanúgy a bizonytalanság és kisebbrendűség helyéről jönnek, mint a rengeteg értelmetlen kritika.

Kifáradsz, ha vele kell találkozni

A legjobb tanú arra, hogy mérgező baráttal van dolgod, az a saját energiaszinted.

Hallgass a szervezetedre, és ha úgy érzed, hogy egy találkozás után fáradt és levert vagy, nem pedig boldog és gondtalan, akkor ott valami baj van.

Azért vannak barátaink, hogy jobban érezzük magunkat ebben a világban – ha ő nem ezt váltja ki belőled, érdemes lapátra tenni. Persze nem lehet minden barátság mindig csak csupa szivárvány és unikornis, de ha többször érzed magad rosszul vele, mint nem, azon el kell gondolkodni.

Mindig izgulsz, hogy nehogy rosszat szólj

Soha nem tudhatod, hogy mire hogyan fog reagálni, ezért félsz beszélgetni is vele, és próbálod előre megkomponálni magadban, mit mondasz majd neki. Nem adhatod önmagad, mert tudod, hogy az soha nem lesz jó neki, ezért próbálsz megfelelni, de valahogy soha nem sikerül.

Olvastad már?  5 perc alatt megmondhatod valakiről, hogy mérgező személyiségű ember vagy sem

Kép forrása: RomanovaAnna/Depositphotos.com