Párkapcsolat / Szerelem

5 indirekt mód, hogy randira hívd! Azt hiszi majd, az ő ötlete volt

5 indirekt mód, hogy randira hívd! Azt hiszi majd, az ő ötlete volt

A 21. században, Európa közepén, egyszerűen nem jut eszünkbe ok arra, miért is ne hívhatná randira a nő a férfit? Az elképzelhető legrosszabb eset, hogy nemet mond, de ezt a kockázatot talán még el lehet vállalni. Ha mégsem tudod, hogyan fogj a dologhoz, íme néhány ötlet, hogy a kiszemeltet randira hívd anélkül, hogy túl görcsössé válna a helyzet!

Te mit csinálsz?

“Mit csinálsz most hétvégén?” – ártatlan kis mondat, amit bárki bárkitől megkérdezhet, egyszerű kis csevegés.

Ha a srác például azt mondja, hogy moziba megy, avasd be te is saját terveidről. Például, hogy nyílt a közelben egy új kávézó, aminek állítólag mennyei a sajttortája, úgyhogy azt tervezed, kipróbálod.

Ha erre azt mondja, hogy jól hangzik, csak egyszerűen kérdezd meg: van kedved jönni?

Bumm, máris találkára hívtad a kiszemeltedet, anélkül, hogy bárki egy pillanatig is kellemetlenül érezte volna magát, hiszen egy teljesen szokványos beszélgetésbe szőtted az ajánlatot.

Kérj tanácsot!

Itt a jó idő, úgy ennél már egy igazán jó fagylaltot, de nem is tudod, valahogy mindig sikerül vízízű gombócokat kifognod – panaszkodsz a kiszemeltednek.


A legfinomabb házi fagylaltok receptjei: ezek a kedvenc ízeink


Adja magát a kérdés: te nem tudsz egy jó helyet?

Tanácsot kérni valakitől még egyáltalán nem tenyérizzasztó gondolat, ha pedig a kiszemelted elmondja, ő legszívesebben hogy fagyizik, már csak egyetlen lépés megkérdezni tőle, nincs-e kedve veled tartani, ha már úgyis ennyire szereti ezt a helyet.

Miért ne?

Ha kicsit magabiztosabb vagy – és miért ne lennél? – akkor nyugodtan hívd el a srácot azzal, amivel saját magadat is meggyőzted a randiról: miért ne?

Jó idő van, jön a hétvége, nekem nincs pasim, neked nincs csajod.

Miért ne mennénk el kirándulni együtt szombat délután? Ez a technika azért is jó, mert egyrészt rádöbbenti a kiszemeltedet: tényleg, miért ne?

Másrészt mégis hagy neki kibúvót, így nem érzi sarokba szorítva magát, amiről biztosan te is tudod, hogy meglehetősen kellemetlen dolog, és ha valamiét mégsem szeretne menni, tudd kibúvót találni, ezzel mindkettőtök számára kevésbé kínos lesz az elutasítás is.

De miért is mondana nemet?

Valami, amit szeret

Ha tudod, mi az, ami a másikat érdekli, akkor már könnyű dolgod van.

Ha például tudod a pasiról, hogy oda van a kézműves sörökért, akkor említsd meg neki, hogy nemrég nyílt egy új hely, ahol ennek és ennek a kis sörgyárnak a söreit is csapra verik, te is csak most hallottál róla, és gondoltad, hogy őt biztosan érdekelheti a dolog.

Ha azt mondja, így van, köszöni a tippet, és biztosan kipróbálja majd, akkor mondd neki, hogy te is szívesen megnéznéd – mi lenne, ha péntek este kiugranátok?

Ez egy olyan program, amit ő is szívesen csinál, jó társaságban – veled – lehet, így szinte biztos a sikered.

Fogadjunk!

“Képzeld, most hallottam erről a helyről, ahol lézerharc közben lehet csokoládét kóstolni. Fogadjunk, hogy nem találsz ennél őrültebb első randit a városban!”

A fogadást persze nem árt, ha hagyod, hogy ő nyerje meg, utána viszont megkérdezheted, van-e kedve kipróbálni élőben is a dolgot.

Persze, nem kell feltétlenül őrült programokat keresnetek, fogadhattok legjobb olasz étterem vagy akár – kicsit direktebb módon – legszuperebb első randis programban is.

A lényeg, hogy a “kihívás” kicsit játékos legyen, így egyikőtök sem érzi kínosan magát a dologtól.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást