VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 kg. halfilé (bármilyen édesvízi vagy tengeri hal)
– 2 közepes vöröshagyma
– 1 csípős pirospaprika
– 1 evőkanál köménymag
– 2 teáskanál kurkuma por
– 3 evőkanál só
– 2 nagy, édes paradicsom
– 2 evőkanál passzírozott fokhagyma
– 3 teáskanál reszelt gyömbér
– 5 teáskanál mustármag
– 4 babérlevél
– fél evőkanál korianderpor
Elkészítése:
1. Vágjuk apró darabokra a hagymát, paprikát. Zúzzuk össze a mustármagot és a köménymagot egy mozsárban. Vágjuk apró kockákra a paradicsomot is.
2. Készítsük elő a halat. Vágjuk nagyobb kockákra, tegyük egy nagyobb tálba, majd fűszerezzük meg a sóval, kurkumával és a fokhagyma felével. Fedjük le egy fóliával és hagyjuk pácolódni 30 percet.
3. Ha a hal megpácolódott, forrósítsunk meg 2 ek. olajat egy nagy serpenyőben és dobjuk rá a halat. Pirítsuk meg hirtelen minden oldalát (kb. 3-4 perc mindkét oldalnak). Vegyük ki a haldarabokat egy külön tányérra.
4. Töröljük ki a serpenyőt és tegyünk oda forrósodni 2 ek. friss olajat. Dobjunk bele 1 csipet köménymagot, 1 csipet mustármagot, a csípős paprikát, 2 babérlevelet, 1 csipet ánizst. Dobjuk rá a vöröshagymát és dinszteljük meg. Keverjük hozzá a maradék fokhagymát és kurkumát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
5. Ha kissé megbarnult ez a fűszeres keverék, öntsük fel 75 ml vízzel, hogy mártást készítsünk. Ha a víz felforrt, kezdjük el hozzá adni a halat. Hagyjuk főni (fedő nélkül) 15 percig.
6. Fogyasszuk főtt rizzsel. Koriander levéllel és lime szelettel díszítsük.