Tudomány bizonyítja: ekkor történnek a legfontosabb dolgok az életedben

Tudomány bizonyítja: ekkor történnek a legfontosabb dolgok az életedben

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Tudomány bizonyítja: ekkor történnek a legfontosabb dolgok az életedben

Az első barátságtól a cégalapításig

A brit párok átlagosan 26 évesen házasodnak, és 27 évesen vásárolják meg az első otthonukat – derült ki egy új felmérésből.

A 2 000 fő bevonásával vizsgált tanulmány részletesen kitért minden nagyobb életeseményre, így például kiderültek belőle olyan adatok is, mint hogy a legtöbbek 15 évesek, mikor elcsattan az első csókjuk, és 17 éves korban a legvalószínűbb, hogy valaki összejön az első „igazi” barátjával vagy barátnőjével.

Sajnos, ezt az eseményt általában 18 évesen követi is az első nagy szerelmi csalódás.

A zenei rajongók 16 éves korukon fognak részt venni az első koncerten, míg az izgalmat keresők 12 évesen ülnek először hullámvasútra.

A legtöbben 5 évesek, mikor a legelső barátságukat kötik, 7 évesen tanulnak meg biciklizni és 8 évesen úszni. 14 évesen ülnek először repülőn és ugyanebben az évben éri őket valami baleset, ami miatt csontjukat törik. 19 évesen szerzik az első, teljes munkaidős állásukat, de csak egy évvel később, 20 évesen döntik el, hogy milyen pályán szeretnének a későbbiekben dolgozni. A legtöbben ekkor iratkoznak be az egyetemre és mennek először nyaralni a szüleik nélkül.

23 évesen aztán elég sok minden történik: a legvalószínűbb, hogy ekkor tanulsz meg bánni a vasalóval, megtanulsz főzni, megveszed az első autódat és kilépsz az első teljes idős munkahelyedről – pedig ebben az évben számíthatsz az első fizetésemelésre is.

26 évesen fogod megosztani az életedet az első, már nem a szüleiddel közösen választott háziállattal, és ebben az évben fogod azt is érezni, hogy megtaláltad a saját stílusodat. 27 évesen leszel nagynéni vagy nagybácsi, 28 évesen születik az első gyermeked és ha céget alapítasz, azt a legnagyobb valószínűséggel 30 évesen teszed.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást