VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek
A calzone elkészítése egészen egyszerű, bátran próbálkozz meg vele te is! A két tésztaréteg között gazdag töltelék található, a variációk lehetősége pedig csak tőled függ.
Hozzávalók:
500 g liszt 5 dkg friss élesztő 1 kávés kanál só 1 mokkás kanál cukor 1 evőkanál olíva olaj 1 evőkanál tej 300 ml langyos víz
A töltelékhez:
200 g darabolt paradicsom konzerv 80 g konzerv kukorica 1 teáskanál fokhagyma granulátum 100 g gomba 100 g császárszalonna 200 g edami sajt oregánó bazsalikom
Elkészítés:
300 ml langyos vizet öntünk egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, a sót, az olíva olajat, valamint a tejet.
Beleszitáljuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk az egészet. A tésztát 50 percig pihentetjük.
4 gombócot formázunk a megkelt tésztából, majd hűvös helyen még félórácskát kelesztjük őket.
Ha letelt a félóra, mindegyiket kerek lappá nyújtjuk.
A szalonnát kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
Egy kinyújtott tésztalap felét megkenjük a lecsepegtetett, kicsit összezúzott paradicsommal.
Rakunk rá kukoricát, gombát, szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk. Meghintjük fokhagyma granulátummal, oregánóval és bazsalikommal. Arányosan elosztjuk a tölteléket, hogy mind a négy calzonéra jusson.
A tészta másik felét ráhajtjuk. A tésztaszéleket alaposan összenyomkodjuk. A töltött pizzákat sütőpapírozott tepsibe helyezzük.
200 fokon kb.15 perc alatt sül meg a calzone.
Frissen, félbe vágva tálaljuk.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!