Életmód / Receptek / Táplálkozás

Ilyen mennyei töltött pizzát még nem láttál

Ilyen mennyei töltött pizzát még nem láttál

A calzone elkészítése egészen egyszerű, bátran próbálkozz meg vele te is! A két tésztaréteg között gazdag töltelék található, a variációk lehetősége pedig csak tőled függ.

Hozzávalók:

500 g liszt 5 dkg friss élesztő 1 kávés kanál só 1 mokkás kanál cukor 1 evőkanál olíva olaj 1 evőkanál tej 300 ml langyos víz

A töltelékhez:

200 g darabolt paradicsom konzerv 80 g konzerv kukorica 1 teáskanál fokhagyma granulátum 100 g gomba 100 g császárszalonna 200 g edami sajt oregánó bazsalikom

Elkészítés:

300 ml langyos vizet öntünk egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, a sót, az olíva olajat, valamint a tejet.

Beleszitáljuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk az egészet. A tésztát 50 percig pihentetjük.

4 gombócot formázunk a megkelt tésztából, majd hűvös helyen még félórácskát kelesztjük őket.

Ha letelt a félóra, mindegyiket kerek lappá nyújtjuk.

A szalonnát kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.

Egy kinyújtott tésztalap felét megkenjük a lecsepegtetett, kicsit összezúzott paradicsommal.

Rakunk rá kukoricát, gombát, szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk. Meghintjük fokhagyma granulátummal, oregánóval és bazsalikommal. Arányosan elosztjuk a tölteléket, hogy mind a négy calzonéra jusson.

A tészta másik felét ráhajtjuk. A tésztaszéleket alaposan összenyomkodjuk. A töltött pizzákat sütőpapírozott tepsibe helyezzük.

200 fokon kb.15 perc alatt sül meg a calzone.

Frissen, félbe vágva tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást