Stílus / Test

Milyen gyakran szoktál fürödni? A bőrgyógyászok szerint ez az ideális

Amikor kilépünk a zuhany alól, a törülközővel azonnal felszárítjuk a bőrünket, így a maradék nedvességet is elvonjuk tőle. Minél melegebb a víz, annál hamarabb elpárolog a bőrről. A szakemberek szerint a bőrbarát zuhanyzás ezért inkább langymeleg vízzel történjen. Ne húzzuk el a tusolás idejét, az ideális a 3-5 perc, nem pedig a félóra áztatás. A tisztálkodás után érdemes azonnal hidratálni vízbázisú testápolóval a még nedves bőrt, hogy a vízréteget a bőrben tartsuk.

A napi szennyeződéstől és rossz szagoktól 3 perc alatt meg lehet szabadulni, főleg a kritikus testrészekre fókuszálva, vagyis az ágyékra és a hónaljra. A test többi részén elegendő sima vizet használni, nem pedig kálium- vagy nátriumsó tartalmú szappanos termékeket.

Az immunrendszernek is árt a sok zuhanyozás

Nem csak a túlzásba vitt fürdés és zuhanyzás, de a sűrű hajmosás is árt a testen és a fejbőrön található egészséges emberi mikroorganizmusnak. Ez az organizmus baktériumok és archeák, vírusok és más mikrobák gyűjteménye, amelyek a testedben és a testeden élnek. Nagyon fontosak az egészségedre nézve, és nélkülük romlana a teljesítménye az immunrendszerednek, emésztésednek és a szívednek is. A működésük komplementer a szervezeteddel, vagyis funkciójuk összefonódik a nedves bőrszövettel is. Közvetett mikrobiológiai tanulmányok igazolják, hogy a napi túlzásba vitt zuhanyzás vagy fürdés károsítja az egészséges mikrobákat a bőrön, és ezzel együtt az egész szervezet ellenállóképességét.

Olvastad már?  A depresszió 10 jele, amiről sajnos senki sem beszél

A túltisztított, beltéri, urbanizált és sterilizált életmód és higiénia kártékonyan hat a bőrre, a testre és a szervekre, és ezzel együtt az immunrendszerre is.

Az egész folyamatban az az ironikus, hogy amíg a szappanos tusfürdők és a samponok eltávolítják a természetes olaj- és faggyúréteget illetve az egészséges baktérium flórát, addig a kozmetikai ipar pont ezeket a fontos anyagokat próbálja pótolni mesterséges hidratálókkal, testápoló készítményekkel és egyéb nem naturális krémes termékekkel.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást