Ikrek a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Ikrek a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ikrek a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ikrekként szeretsz mindenhol ott lenni, imádod a jövés-menést, a programokat, az ismeretlen dolgokat. Minden érdekel, mindenbe belekapsz, ám csak valóban kevés teendőt fejezel be. Hogyan tűrik ezt mások? És mennyire értékelik kedves, optimista énedet a párkapcsolatokban? Kiderítettük! 

Ikrek – Kos

Tulajdonképpen nagyon jól megértitek egymást, és ez a harmónia valóban egy sikeres kapcsolat alapja lehet.

A kos férfi az, aki cselekszik, megvalósít és irányít, de ikrekként te leszel az, aki valójában inspirál, elindít egy kívánatos folyamatot. Ezt a szerepet mindketten szeretitek és élvezitek.

A legtöbbször az első pillanattól kezdve megvan köztetek az a bizonyos szikra, és csak kivételes esetben lehet, hogy nem követitek nagy megértésben a másik gondolatmenetét. Általában félszavakból is értitek egymást és kitaláljátok a másik gondolatait.

Mindketten szabad lelkek vagytok, és mivel egyformán igénylitek a külön töltött időt is, megadjátok egymásnak az önállóságot – ezt te még a kosnál is jobban értékeled.

Márpedig ez a mentalitás és hozzáállás akár az életre szóló szerelem alapját is jelentheti esetetekben.

Ikrek – Bika

Jó eséllyel tökéletesen indul a kapcsolatotok, ugyanis kiegészítitek egymás hiányosságait.

A bika örömmel kísér el téged a különféle bulikba, társasági eseményekre, vagy éppen utazásokra, egészen le van nyűgözve tőled és a hozzáállásodtól. Érdeklődve figyeli, hogy a társaság középpontja vagy, és mennyire jól kezeled ezt, a számára nem kifejezetten ismerős szerepet.

Azonban idővel rájön, hogy ez nem igazán az ő világa, sokkal inkább nyugalomra, békességre, otthonra vágyik – te azonban továbbra is menni akarsz, hiszen még ezer dolgot nem láttál a világból. Szép lassan elmaradozik a programokról, mert egyszerűen besokall, cserébe otthon belesüpped a féltékenységbe.

Ami a legjobban működhet köztetek, az a szex, ezen a téren –a legtöbb esetben – egyszerűen csodásan összepasszoltok. Ez jó időre összeláncolhat titeket, azonban hosszútávon, amikor már alábbhagy a vágyakozás, valószínűleg nem fogtok tudni együtt működni.

Ikrek – Ikrek

Mi sülhet ki két ilyen egyforma ember párkapcsolatából? Nos, az garantált, hogy érdekes az a párosítás, amit két ikrek csillagjegyű ember felvonultat.

Titeket erősít, hogy állandóan beszélgettek, közösen utaztok, együtt jártok társaságba és pontosan ugyanannyira igénylitek a változatosságot. Ez mindkettőtök számára egyformán fontos, és sokat is ad a szerelmetekhez.

Ugyanakkor ellenetek szól, hogy hajlamosak vagytok rivalizálni egymással, mert nem látjátok át, hogy a másik sikere a közös sikeretek – úgy vélitek, csak az a tiétek, amit ti tetteket le az asztalra. Mindketten hajlamosak vagytok a flörtökre, vagy akár a kapcsolatból való kikacsintgatásokra is, de mivel egyformán lehet vaj a fületek mögött, nem igazán vagytok féltékenyek.

Valahogy úgy vélitek, ez így van rendjén, és a kapcsolatotok lefolyásán egyébként sem változtat, hogy teljesen, vagy csak részben vagytok hűségesek.

Ikrek – Rák

Sokkal jobban működtök barátként, mint egy párként. Ennek ellenére előfordulhat, hogy szerelembe bonyolódtok egymással, de ebből csak ritkán sül ki jó dolog – legalábbis hosszútávon.

Ennek az oka az, hogy teljesen mások az igényeitek a párkapcsolatokat illetően. A rák sokkal inkább ragaszkodóbb természet, mint az ikrek, ráadásul szeretgetésre, törődésre vágyik, amitől neked időnként a hajad is égnek áll. Ez utóbbit nemhogy megadni nem vagy képes abban a mértékben, amit a rák igényelne, még azt sem viseled el, ha neked szeretné adni.

Bár a rák férfi a legjobbat szeretné biztosítani számodra, tehát érzelmi kötődését igyekszik kifejezni, sajnos pont ezzel tud a legkönnyebben kiüldözni a világból.

Erre az egészre rátesz egy lapáttal, hogy sokszor féltékenykedik rád, aminek bizony többször van is alapja. Azonban te nem tűrsz el semmit olyan rosszul, mint ha azzal faggatnak, mivel töltötted a saját, privát szabadidődet.

Ikrek – Oroszlán

Jó csapatot alkottok, mert mindketten aktív és pörgős, optimista jegyhez tartoztok.

Szerettek utazni, világot látni, új emberekkel megismerkedni. A kapcsolatotok sem feltétlenül indul nehezen, mert mindketten kiváló kommunikációs képességekkel rendelkeztek, ráadásul te ikrekként gyorsan felismered, hogyan kerülhetsz feltűnés nélkül közel egy oroszlánhoz.

Két komoly problémával kell azonban szembenéznetek: az egyik a féltékenység, a másik a gyerekes viselkedésmód. Minden esély megvan rá, hogy te sosem fogsz megkomolyodni teljesen, mert nem is akarsz. Emiatt azonban előfordulhat, hogy az oroszlán hosszútávon nem tud úgy tekinteni rád, mint a nagy Ő-re, aki anyja lehetne gyermekeinek. Eközben mindkettőtöket féltékenységgel tölthet el, hogy ilyen sok ismerősötök, közeli barátotok van, különösen akkor, ha aktív életmódotoknak köszönhetően nem csak együtt, hanem külön-külön is sokat szórakoztok.

Ikrek – Szűz

Hasonlítotok, ezért megtaláljátok a közös nevezőt, azonban az a bizonyos szikra csak nagyritkán lobban fel köztetek.

Mindketten két lábbal álltok a földön, aminek eredménye az, hogy racionálisan gondolkoztok, bár az tény, hogy te ikrekként jóval kevésbé vagy összeszedettebb. Ez nem okoz különösebb konfliktust köztetek, azonban az érzelmi kötődés kialakítása már annál bonyolultabb. Rég rossz, ha az érzelmeken tudatosan kell gondolkozni, márpedig az esetetekben a legtöbbször pontosan erről van szó. Ennek eredménye egy intellektuálisan stabil, de érzelmileg nagyon ingatag kapcsolat, ami működhet, csak nem igazán lesz boldog.

Te meg akarod hódítani a szüzet, imponál neked a távolságtartó természete. Ő viszont felnőtt módjára próbál kezelni, holott örök gyerek vagy, és ez nem is fog változni. Állandóak a nézeteltéréseitek, mert a szűz folyton bírál, te viszont ezt nagyon nehezen tűröd (mások sem viselik egyébként túl könnyen). Sajnos, csak kis eséllyel alkothattok életre szóló párost.

Ikrek – Mérleg

Hasonlítotok egymásra, ezért minden esélyetek megvan rá, hogy jó csapatot alkottok majd. Szívesen mentek emberek közé, érdeklődőek vagytok, kiváló kommunikációs készséggel rendelkeztek és kifogyhatatlanok a témáitok, ötleteitek.

Fontosnak tartjátok, hogy ne telepedjetek rá egymás életére: te is megkapod a mérlegtől azt az én-időt, ami a lételemed, de te is megadod neki azt a szabadságot, amire neki természeténél fogva szüksége van.

A legnagyobb konfliktusforrás az lehet köztetek, hogy míg a mérleg férfi szeret mindent alaposan körbejárni és hosszasan elemezni, addig te ennél jóval türelmetlenebb vagy. Őt éppen a hirtelenséged, türelmetlenséged, téged pedig a döntésképtelensége idegesíthet, és ebből adódhatnak nézeteltéréseitek.

Továbbá problémát jelenthet, ha megpróbál föléd kerekedni, mert azt általában nagyon nehezen viseled, ha irányítani szeretnének.

Ikrek – Skorpió

A kapcsolatotok kezdetével, avagy a járással nem igazán lehet gondotok, mert kölcsönösen érdeklődtök egymás iránt. A skorpió izgalmasnak és egyenesen vonzónak tart téged, amiért ilyen közkedvelt, lendületes és szellemes vagy.

Azonban hosszútávon éppen ez lesz az, ami elkezdi idegesíteni, ugyanis úgy fogja látni, hogy ez nem más puszta felszínességnél. Az is lehet, hogy kicsit féltékeny lesz rád, és versengeni próbál veled, bár ezt sosem ismerné el. Mindenesetre azt észreveheted, hogy nem tudja elviselni, ha bármiben is jobb vagy nála, ezért kifejezetten kemény ellenféllé válhat, holott nektek egy erős egységet kellene alkotnotok szerelmespárként.

Idővel kölcsönösen fogjátok idegesíteni egymást, mert ő folyton bizonygatni akarja, hogy jobb, mint te, te viszont ezt úgy kompenzálod, hogy irányítani akarod őt, és a kapcsolatotokat. Na, ezt garantáltan nem viseli el, és ha nem tetted meg korábban, akkor ő fog szakítani veled.

Ikrek – Nyilas

Annak ellenére, hogy a csillagövi jegy ellentétes pólusain álltok, tehát elméletileg tökéletes ellentettjei vagytok egymásnak, valójában mégis számos, közös vonás van a személyiségetekben, életviteletekben.

Mindketten imádtok kimozdulni, új embereket megismerni, utazni, világot látni, szeretitek a művészetet, az elmélkedést, és ami biztos, hogy utáltok otthon ülni.

Hasonlóság köztetek az is, hogy nagyon erősen őrzitek függetlenségeteket, ezért nem kizárólag a közös programokban látjátok az élet értelmét. Érzelmileg, szellemileg és fizikálisan is komoly lehet a ti kapcsolatotok, de érdemben csak kivételesen juthattok előre. Ennek az az oka, hogy mindketten inkább az ötletgazdák és megálmodók vagytok, nem pedig a kivitelezők.

Nincs bennetek kitartás egy-egy konkrét célt tekintve, ezért jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy a személyiségeteknek megfelelő életvitelt folytathassátok.

Ikrek – Bak

Nem jellemző, hogy egy bak és egy ikrek egymásra találna, általában egyszerűen nem juttok tovább a lapos beszélgetésnél. Ha mégis, akkor valószínűleg neked egy nyugodt, a bak férfinak pedig egy pörgős aszcendense van.

Gátat szab közétek, hogy alapjaiban különbözik a személyiségetek: te állandóan jönnél-mennél, mindenkivel fecsegnél, ismerkednél, kíváncsiskodnál, mert pontosan tudod, hogy minden egyes otthon töltött este során lemaradsz valamiről. Ezt a nyitottságot egy hűvös, távolságtartó és diszkrét bak sokszor még a baráti körben sem viseli el, nemhogy párkapcsolatban.

Ha mégis sikerül összejönnötök, akkor leginkább csak a különbözőségetek hoz össze titeket, ami sajnos hosszútávon nem kamatozik.

Ráadásul te valószínűleg idővel félrelépsz, pontosan azért, mert a bak túlságosan unalmas számodra. Azonban ez az, amit ő sosem képes megbocsájtani, úgyhogy ha előbb nem, ekkor véget ér a kapcsolatotok.

Ikrek – Vízöntő

A hűséget leszámítva kiválóan működhet a szerelmetek.

Szinte teljesen egyformák vagytok, azonosak az igényeitek, az elképzeléseitek. Nincs olyan téma, amit ne tudnátok kivesézni, nem fordulhat elő, hogy elakadjon köztetek a mondanivaló, vagy ne kerülnétek azonnal közös nevezőre.

Talán közületek kerül ki a legtöbb nyitott házasságban élő ember, ugyanis ti egyformán kerülitek a másik névleges, vagy szó szerinti korlátozását.

Pontosan emiatt nem jellemző rátok a féltékenység, és mivel ebben a kérdésben is egyetértetek (továbbá nem is féltek róla beszélni), tényleg irigylésre méltó lehet a kapcsolatotok.

Még a munkamorálotok is hasonló, ami persze bizonyos szinten problémás lehet, hiszen nem vagytok kifejezetten kitartóak. De, ha motiválnak titeket a közös célok, akkor ebben is sikereket érhettek el.

Ikrek – Halak

Könnyen alakulhat úgy az életetek, hogy egymásra találtok, ráadásul bele is zúgtok a másikba. Ennek oka az, hogy nagyon különböztök egymástól, és érdekessé válik a szemetekben a másik, hiszen annyira ellentétesen látja a világot.

Ez sajnos hosszútávon nem kamatozik. Olyannyira problémás lehet a kapcsolatotok, hogy ami az elején vonzott benneteket a másikban, az idővel kifejezetten idegesítővé válik. A halak férfit zavarja, hogy te folyton beszélnél, jönnél-mennél, holott a kapcsolatotok elején pont ezt látta benned vonzónak és különlegesnek. Téged ugyanígy zavar, hogy ő inkább lustálkodna, nyugodtan hátradőlne, és nem idegesíti az állandó csend.

Még a munkában sem vagytok túl jó párosítás: ő szereti, ha irányítottan megmondják neki, mit kell csinálnia, de sokszor még így sem túl lelkes. Te viszont mindenbe belefogsz és nem érted, ő – főleg férfiként – miért nem próbálja legalább meg.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!