Az ijesztő okok, amiért sok házaspár hetente maximum egyszer csókolózik

Az ijesztő okok, amiért sok házaspár hetente maximum egyszer csókolózik

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az ijesztő okok, amiért sok házaspár hetente maximum egyszer csókolózik

Mindegy, hogy egy páros hónapok, évek vagy akár évtizedek óta van együtt, a csókolózás minden szakaszban nagy jelentőséggel bír. Noha tény, hogy a hatalmas szenvedély és szikra az idő múlásával csökken, ez még nem jelenti azt, hogy az intimitásnak el kell múlnia; mégis, egy kutatás megdöbbentő eredményekre jutott azzal kapcsolatban, milyen gyakran csókolóznak a házaspárok!

A házassággal kapcsolatban rengeteg tévhit létezik, így sokan sajnos elhiszik, hogy a szex a boldogító igen után idővel megszűnik, ahogy azt is, hogy ez teljesen normális. Valójában viszont az esküvőt követően az életetek nem változik meg jelentős mértékben; ha képesek vagytok izgalmassá tenni a hétköznapokat, és őszintén kommunikáltok egymással, ez csak erősebb köteléket teremt köztetek, mint korábban bármi.

Azonban a BHF (ez egy szívbetegségekkel foglalkozó jótékonysági alapítvány) készített egy felmérést házasság témában. Ebből derült ki, hogy sajnos minden ötödik házaspárnál előfordul, hogy akár egy teljes hét eltelik anélkül, hogy egyetlen csókot is adnának egymásnak! Amikor pedig erre mégis sort kerítenek, 40 százalékuknál ez maximum 5 másodpercig tart, ami sajnos eléggé elszomorító arány… Ugyanis az intimitás elmúlásának egyik oka épp az, hogy a csókolózás, majd a nemi élet is szinte teljesen eltűnik a párok életéből.

Az ijesztő okok, amiért sok házaspár hetente maximum egyszer csókolózik

Kép forrása: william83/depositphotos.com

Az alábbi okok mind szerepet játszhatnak abban, hogy a házasok egy idő után leállnak a csókolózással:

1. A fiatal házasoknak még sok idejük jut egymásra, amikor azonban elkezdődik a családalapítás, a gyerekek lekorlátozzák a szülők figyelmét. Amikor mégis sikerül egy hétvégét a gyermekek nélkül eltölteni, sokan inkább a pihenésre koncentrálnak, és csak ilyenkor van lehetőségük szeretkezni. Emiatt észre sem veszik, hogy a hétköznapokból eltűnik az intimitás.

2. Előfordul az is, hogy a páros egyik fele úgy érzi, nem érti meg őt a másik, és nem kapja meg azt a figyelmet és szeretetet, amire vágyik. Azonban nem tudja megfelelően tudtára adni ezt a párjának, nem sikerül megoldaniuk a problémákat, ami fokozatosan eltávolodást eredményezhet. Ez pedig a fizikai érintésekben is megmutatkozik!

3. Sajnos nem sokan tapasztalják meg, milyen érzés hosszú évekig szerelmesnek lenni. Nagyon sok pár esetében ugyanis kábé másfél évig tart ez az időszak, majd ahogy telik az idő, a szenvedély elmúlik. Sajnos emiatt akadnak olyan házaspárok, akik már nem szerelmesek egymásba, így az intimitást sem tartják fontosnak a kapcsolatban. A közös anyagi javak, és a gyerekek miatt azonban együtt maradnak, akkor is, ha boldogtalanok a házasságban.

Azért szerencsére nincs minden veszve, ugyanis a kutatásukból az is kiderült, hogy azért számtalan olyan 45 év feletti pár is van, akik hetente akár harmincszor is csókolóznak! Csak így tovább!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!