Így tedd fel helyesen a kontúrt, a bronzosítót és a pirosítót

Így tedd fel helyesen a kontúrt, a bronzosítót és a pirosítót

Címlap / Stílus / Arc / Így tedd fel helyesen a kontúrt, a bronzosítót és a pirosítót

A megfelelő árnyékok, fények és arcpírt imitáló pirosítók óriási hatással bírnak, amikor elkészítjük a sminkünket. Mivel nincs lehetőségünk minden nap sminkmesterhez menni, elhívtuk most hozzánk, hogy megtanítsa nekünk a kontúrozás, bronzosítás és pirosítás fortélyait!

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kontúr

Válassz olyan árnyalatot, ami a bronzosítódnál hűvösebb árnyalatú, és a bőrödnél csak néhány árnyalattal sötétebb. A krémes ceruza formájú kontúrozó termékekkel sokkal gyorsabban és precízebben lehet dolgozni, ráadásul a végeredmény is természetesebb hatást kelt. 

A fültövedtől az ajkaid széle felé kezd el húzni a vonalat, de úgy, hogy maximum a szemed sarkáig érjen.

Egy ferdén nyesett ecset segítségével felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozd el a színt. Ügyelj arra, hogy szép elmosott természetes hatást keltsen a végeredmény, semmiképpen nem maradjon határozott vonal az arcodon.

Termék: NYX Professional Makeup Wonder Stick 

Bronzosító

A kontúr színéhez képest, a bronzosítódnak melegebb színűnek kell lennie. Amennyiben krémes kontúrt választottál, érdemes a bronzosítóból is krémes vagy folyékony formulát használni, hiszem így nagyon könnyen el fogod tudni dolgozni őket egymással. 

Vidd fel a kézfejedre a bronzosítód, majd laza mozdulatokkal dolgozd bele az ecsetbe az anyagot. 

A bronzosító helye az arccsontodon a kontúr felett helyezkedik el. Itt is figyelj arra, hogy csak felfelé mozdulatokkal satírozz. 

Termék: NARS Laguna Bronzing Cream

Pirosító

Válassz a pirosítódból egy neked tetsző árnyalatot, ami krémes vagy folyékony textúrájú. 

A bronzosítódhoz hasonlóan ezt is érdemes a kézfejedről az ecsetedre helyezni.

Ha optikailag szeretnéd megemelni az arcod, akkor a pirosítót az arccsontod tetejére simogasd fel, ha pedig kerekíteni szeretnéd az arcod, akkor kifejezetten az arccsontod belső, párnásabb részeire helyezd fel.

Termék: Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush

Highlighter

Válassz egy olyan árnyalatú highlightert, ami szépen illeszkedik a bőrtónusodhoz. 

A ferdén nyesett ecseted sarkával vagy egy legyező ecset segítségével vidd fel az arccsontod legmagasabb pontjára, majd kezd el C alakban satírozni a szemöldökcsontod kiugró része felé.

Termék: Dior Backstage Face Glow Palette

Sminkfixáló

Ezeknek a termékeknek az együttes használatával akkor érhetsz el elegáns és kifinomult végeredményt, ha nincsenek látható átmenetek a termékek között, és szinte egyként olvadnak a bőrödbe. A tartósabb eredmény érdekében használj sminkfixálót ha elkészültél.

Termék: AIRBRUSH FLAWLESS SETTING SPRAY

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!