Igazságok a pletykálásról – férfiak vagy nők csinálják többet?

Igazságok a pletykálásról – férfiak vagy nők csinálják többet?

Címlap / Életmód / Lélek / Igazságok a pletykálásról – férfiak vagy nők csinálják többet?

Azt mondják, a pletykálás női tevékenység. Pedig ez nem így van. Minden ember pletykál. Arról pedig, hogy nem mindenki azt érti a szépen fűzött szavak mögött, ami a valódi tartalom, arról senki sem tehet…

Mi a pletyka?

A pletyka az a tény, amiben vonásokat vélünk felfedezni a népmesékből, és melyben sárkányok ugyan nincsenek, de gonosz boszorkák, gonosz manók bizony előfordulnak. A pletyka, az információ fertőzőbetegsége, amit – ha megérint -agykárosodás nélkül nem lehet megúszni.

Az időtényező legalább annyira fontos a pletyka kialakulásánál, mint terjesztőinek száma, neme, világlátása, agyi képességei. Ez utóbbi akár a mesék szférájába is emelheti az információt nyomokban tartalmazó pletykát. 

Pletyka-körforgás

Nem igaz az a tévhit, hogy a pletyka egyidős az emberiséggel, gondoljunk csak az Ádám-Éva világmodellre – ez csoportos tevékenység. Adott információt adott személy megoszt egy másik személlyel, és így tovább.

Mire az információ visszatér a forráshoz, már teljesen más információ lesz belőle.

Tehát a pletyka az egyetlen olyan dolog, aminek nincsen génkészlete, mégis van evolúciója. A pletyka körforgása az éterben olyan, mint amikor elromlik víztisztító berendezés az űrhajóban, és ezzel akkor szembesülsz, amikor a poharadba nézel… 

Pletykás nő

Csak az a nő pletykás, akinek van ideje… és kedvező a mobil tarifája. Mivel a nők romantikusabbak, mint a férfiak, az Einstein elméletét tartalmazó információt érzelmi oldalról támadják: azaz arra csúcsosodik ki, hogy Einsteinnek szép szeme volt.

A nők kedvelt pletykatémái a következők: sajnálkozás saját életén, sajnálkozás mások életén, sajnálkozás egyáltalán az életen; a csirkecombot milyen szisztéma szerint kell a tepsibe rakni a jobb helykihasználás érdekében – tetriszező nők előnyben; kinek, kivel, mikor, hol volt intim élménye; illetve olyan teóriák gyártása, mely tartalmilag a bla-bla, bla-bla-bla szókapcsolatokkal egyenértékűek.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»