Szerelem / Párkapcsolat

Igazak rád a következő állítások? Akkor sajnos még nem vagy túl az exeden

Ha valaha is komoly volt a kapcsolatotok, akkor egyikőtöknek sem lesz igazán könnyű a szakítás, mindegyikőtöknek szembe kell néznie bizonyos nehézségekkel. Ez nem megy egyik napról a másikra, de talán úgy érzed, már tényleg nem foglalkoztat a volt pasid… Azonban, ha az alábbiak közül bármelyik igaz rád, még mindig többször jár a fejedben, mint kellene.

Állandóan megnézed a közösségi oldalát

A kíváncsiság nagyúr, és nem is mondjuk, hogy soha nem pillanthatsz rá az exed profiljára a közösségi oldalakon, de ha első dolgod ellenőrizni, mit töltött fel, vagy naponta többször is meglesed, frissített-e bármit is, az nem túl szerencsés jel.

Ez sajnos arra utal, hogy a kívántnál sokkal jobban foglalkoztat, mi van vele, tehát még egyértelműen érdekel – akkor is, ha magadnak különféle kifogásokat keresel, miért „kell” rendszeresen megnézned, mit osztott meg.

Az igazság sajnos az, hogy ha túl lennél rajta, akkor akármit feltölthetne, akár téged ócsárló megjegyzéseket, vagy övön aluli célozgatásokat is, egyszerűen csak szánni valónak találnád, és sokkal inkább sajnálnád, mint idegeskednél rajta.

Gyenge pillanataidban békülni készülsz

Amikor rossz dolog történik az életedben, elkeseredettnek érzed magadat, és úgy gondolod, csakis hozzá fordulhatsz segítségért?

Kicsit becsiccsentesz a csajokkal, és máris azon kapod magadat, hogy SMS-t pötyögsz neki?

Olvastad már?  A kiábrándító igazság arról, miért tartanak tovább a mérgező kapcsolatok, mint kellene

Lehet, hogy ez az üzenet sosem ér célba és az is megeshet, hogy végül mégsem nála öntöd ki a szívedet, de ezek sajnos arra utalnak, hogy még többet jelent az exed, mint kellene.

Összehasonlítod őt a mostani barátoddal

A hasonlítgatás sosem jó dolog, főleg nem akkor, ha nem vagy túl az exeden.

De mi utalhat erre? Például az, ha a jelenlegi barátoddal összehasonlítva úgy véled, sok minden volt, amiért őt jobban szerethetted anno.

Talán helyesebbnek ítéled meg, esetleg jobban tetszett, ahogy a karrierjére koncentrált, vagy éppen figyelmesebbnek gondolod, mint a mostani kedvesedet… Ez sajnos több szinten is problémás: először is, egyértelműen arra utal, hogy még mindig az exed foglalkoztat, körülötte forognak a gondolataid.

Másodszor pedig a hasonlítgatás egy fejben lejátszott versenyre utal: azt mérlegeled, hogy érdemes lenne-e újrakezdeni az exeddel, holott már új barátod van.

Szóval könnyen lehet, hogy magadnak sem akarod beismerni, de a korábbi kapcsolatod még mindig foglalkoztat.

Heves érzelmeket vált ki belőled

Az a keserű igazság, hogy ha az exeden tényleges túl vagy, akkor az égvilágon semmilyen heves érzelmet nem vált ki belőled.

Függetlenül attól, hogy ezek az intenzív érzelmek pozitívak, vagy éppen negatívak, arra utalnak, hogy még erősen foglalkoztat a volt barátod.

Olvastad már?  Miért fáj annyira, ha valakinek te csak a második választása vagy?

Gondolj csak bele! Ha majd’ felrobbansz, amikor meglátod, vagy éppen a hátadon áll a szőr tőle, akkor az azt jelenti, hogy még mindig jelen van a mindennapjaidban.

Nem azt mondjuk, hogy szereted, lehet, hogy kifejezetten gyűlölöd, de ez is azt jelenti, hogy nem léptél túl a múlt sérelmein. Ha pedig még mindig megdobban a szíved, amikor kapsz tőle egy üzenetet, vagy éppen összefuttok az utcán, azt a jelet aligha kell hosszasan elemezni…

Új kapcsolata van

Ezek az érzelmek nem csak a volt barátodra, hanem az ő új kedvesére is koncentrálódhatnak, attól a tényen nem változtat, hogy nem lendültél túl az exeddel történteken.

Ha tehát zavar, hogy új barátnője lett, esetleg féltékenységet érzel, és azon agyalsz, vajon hogyan telnek a napjaik közösen, akkor az ugyancsak intő jel lehet számodra.

Egy kis egészséges kíváncsiság belefér, nem az exedhez való szoros kapcsolatra utal, ha érdekel, ki lehet az új barátnő.

De ha ismeretlenül is féltékeny vagy rá, esetleg haragot ébreszt benned, az bizony nem azt jelenti, hogy tökéletesen lezártad a múltadat.

Éppen ellenkezőleg!