Igaz történet: 3 pár mesél az összeköltözés valódi okáról

Igaz történet: 3 pár mesél az összeköltözés valódi okáról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Igaz történet: 3 pár mesél az összeköltözés valódi okáról

Nagyon nehéz friss szerelmesként lemondani arról, hogy minden reggel együtt aludjatok, vagy ha sportolni mentek, akkor a pasidnál és otthon is legyen egy-egy edzőszetted. De mi a fontosabb: a kényelem, az izgalmas előrelépés a viszonyotokban vagy – nehéz belátni–, de az anyagi helyzetetek?

Nyilván az elsődleges szempont, hogy akarjátok-e mind a ketten az közös otthont. Amennyiben nem, akkor nem szabad erőltetned, mert lehet, hogy a barátod nem áll készen rá. Talán fél az elköteleződéstől? Szereti a saját megszokott területét, életmódját és kicsit kényelmes? Úgy érzi, kár lenne elsietni, szereti ezt a randizós időszakot? Hidd el, egy ilyen helyzetben tényleg érdemes beszélnetek róla, hogy a pasid miért halasztaná el az összeköltözést. Még az is lehet, hogy találtok egy középutas megoldást, ahogy a következő sztorikban szereplő szerelmesek is!

Az idő és a tér, mint tényező (A praktikus megoldás)

Gábor és Ildi 4 hónapja tartó elsöprő szerelemben döntöttek úgy, hogy a lány a sráchoz költözik. Azért határoztak így, mert Budapest két nagyon távoli pontján éltek, autóval is egy óra volt az út, tömegközlekedéssel másfél. Ildi munkahelye pedig a belvárosban volt, inkább Gábor lakásához közel.

Tehát 4 hónap után Ildi felmondta az albérletét, a hiperszuper csajos otthont, amibe rengeteg  szép holmit vásárolt. Le kellett mondania trendi lakber cuccok nagy részéről, a ruháin, a piperecuccain, a laptopján és a pár doboz könyvön kívül mást nem tudtak már bepasszírozni Gábor másfél szobás lakásába. Tehát az összeköltözés máris óriási lemondással járt. De! Találtak praktikus megoldást.

Ildi nem adta el a szép tárgyait (függönyök, díszpárnák, egy szép komód, olvasólámpa, 2 drága fotel stb.), hanem testvére padlásán tárolja a mai napig. A napi utazással annyi időt spórolt meg, hogy kétnaponta el tud menni edzeni, többet tud találkozni a barátnőivel is. A további tervük az, hogy gyűjtenek egy nagyobb lakásra, hogy Ildi szívéhez nőtt lakberendezési tárgyait is magával tudja majd vinni!

Más életvitel, időbeosztás (Kompromisszum)

Minden stimmelt, tényleg, csak az nem, hogy ki mikor jár dolgozni… Kornél és Kata már két éve vannak együtt, kb. fél órára laknak egymástól, együtt tervezik a jövőjüket, viszont mégsem találnak megoldást arra, hogy hogyan éljenek együtt. Mivel a fiú biztonsági őr, a lánynak viszont viszonylag fix irodai munkája van (reggel 9-től este 6-ig), nagyon keveset találkoznak, mert Kornél heti 4 napon akkor indul dolgozni, amikor Kata végez a munkahelyén. Mivel a srác ráadásul edző is este magánórákat tart, így szinte tényleg alig van otthon, akkor is alszik.

Ezért azt találták ki, hogy hetente háromszor alszanak együtt, hogy mindketten normálisan tudjanak pihenni, csakhogy anyagilag ez sehogy sem jó, ráadásul nincs semmi előrelépés a kapcsolatukban. Kompromisszum – ez lett a megoldás 2 év után. A srác éppen új, nappali, munkahelyet keres, és ha bejön, a lány feladná a saját lakását. Hajrá!

Mindenféle anyagi kötelezettség (Felelősségteljes döntés)

Egy pár, két hitel. Andi és Krisztián pont akkor ismerkedtek meg, amikor még nem volt olyan rizikós lakáshitelt felvenni – legalábbis akkor így gondolták. Mindketten szerencsések voltak, mert nem üres zsebbel indultak neki a felnőtt életnek, hanem kaptak némi anyagi segítséget a szülőktől.

De nem eleget ahhoz, hogy saját lakást vehessenek. Krisztián attól félt, hogy idővel elszórja a pénzt és sosem lesz saját lakása, tehát felvett annyi hitelt, hogy egy kicsi lakást vehessen magának és be is rendezze. Andi pedig éppen szakított a barátjával, albérletet keresett, de rájött, hogy rengeteg pénze menne el feleslegesen évek alatt, tehát ő is a kockázatosabb megoldást választotta, felvett kölcsönt, és vásárolt egy csodás lakást magának.

Csakhogy pár hónap múlva megismerkedtek egymással, egy évig éltek külön ki-ki a saját otthonában, de mivel tiszta volt, hogy komoly a viszonyuk, el kellett dönteniük, mi legyen a lakásokkal.

A megoldás végül az lett, hogy a szerelmesek Andi nagyobb lakásába költöztek, és kiadták Krisztián kisebb, viszont jobb helyen lévő lakását. Praktikus és felelősségteljes döntésnek tűnhet kívülállóként, viszont Andi ezt úgy élte meg, mintha a szerelme menekülőutat tartana meg, ha esetleg mégsem ő az igazi. Szerencsére megbeszélték ezt, és Krisztián azzal nyugtatta meg a barátnőjét, hogy a kisebb lakás majd egyszer talán a közös gyereküké lesz. Elég jó ígéret, ugye? 

Bármennyire bonyolultnak is látszik a helyzet az összeköltözéssel kapcsolatban, egy kérdéseket tedd fel: „Kész vagyok nagy áldozatot hozni érte, értünk? Ő is hajlandó felelősséget vállalni?” Ha ezekre egyértelmű választ kapsz, akkor nincs mire várni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást