Egyre többen nem fogják ajándékozni oltásellenes szeretteiket idén karácsonykor

Egyre többen nem fogják ajándékozni oltásellenes szeretteiket idén karácsonykor

Címlap / Életmód / Család / Egyre többen nem fogják ajándékozni oltásellenes szeretteiket idén karácsonykor

Pedig sajnos lassan azt mondhatom, ezen nem kellene meglepődnöm. Éppen tegnap láttam, hogyan feszültek egymásnak gyűlölködve két párt „hívei” a közösségi oldalon, holott kisvárosban lakunk és a vitatott fotón még egy helyi, méltán megbecsült orvos is szerepelt. Kíváncsi lettem volna, hogy a kommentelők mindezt élőben is egymás fejéhez vágnák-e… De nem is ez a lényeg, hiszen mindenki feszült, főleg úgy, hogy olyan évek vannak mögöttünk, amilyenek. És a viták nem csak a politikát tekintve robbannak ki.

Én növényi étrendet követek, van ez irányú végzettségem is, mégsem érzem tisztemnek, hogy ezzel nyissak egy beszélgetést. Sőt, meg sem fordul a fejemben, hogy ne üljek le egy asztalhoz valakivel azért, mert nem úgy gondolkodik a táplálkozásról, mint én. Tudom ugyanakkor, hogy sokan vannak így. Vérre menő csatát vívnak akár családon belül is, holott a szeretetteljes beszélgetés, a másik nézeteinek megértése mindig jóval célravezetőbb. Valahogy így kellene lennie ennek a vírust érintő kérdéseket tekintve is – de ez távolról sem állja meg a helyét.

Egy új, az Egyesült Államokban készített felmérés szerint egyesek már odáig mentek, hogy kijelentették: oltásellenes családtagjainak és barátaiknak nemes egyszerűséggel nem adnak ajándékot az ünnepekre. Egész pontosan minden nyolcadik megkérdezett mondta azt, hogy aki nem osztja a koronavírusról szóló véleményét, az ne is számítson szeretetteljes meglepetésre. 

Féltés, dac, vagy éppen harag szülte ezeket a döntéseket?

Ebben talán kicsit közrejátszik az is, hogy nem csak Európa gazdaságát tépázta meg a vírus. A megkérdezettek 39%-a állította, hogy nem engedheti meg magának a megszokott ünneplést, 59% pedig azt mondta, hogy másfajta lemondásokkal, szigorú költségvetéssel tudja kigazdálkodni az ünnepi szezont. Ugyanakkor talán nem nyomnak olyan sokat a latban az anyagi nehézségek, hiszen az ünnepek során sem minden a pénz. Sőt, ideális helyzetben a kiadásoknak kellene leginkább háttérbe szorulniuk és előtérbe kellene helyeznünk az együttlét lényegét. Ám éppen ez utóbbi nyomasztja a leginkább azokat, akik aggódnak a vírus miatt.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást