Az idei legkedveltebb trend: a feliratos póló

Az idei legkedveltebb trend: a feliratos póló

Címlap / Stílus / Divat / Az idei legkedveltebb trend: a feliratos póló

Anélkül, hogy bárminemű állást foglalnánk a mai társadalmi vagy politikai történések kapcsán, észlelhetjük, hogy dübörög a demokrácia és szólásszabadság. Leginkább a mai tudatos és érett fiatal generációknak köszönhetően, akik nem félnek kinyilvánítani a véleményüket, és ezt akár ruhatárukba is beépíteni, hogy tényleg mindenki láthassa a személyes állásfoglalásukat. Legyen szó egy adott mozgalomról vagy kampányról, szinte bármilyen témában találhatunk olyan feliratos felsőt, mellyel azonosulni tudunk. 

Ennek a trendnek a legnagyobb mozgatórugója pedig a szólásszabadság mellett az összetartozás érzése. Azzal, hogy vállaljuk az álláspontunkat egy adott ügy mellett, csatlakozhatunk egy közösséghez, akik hasonló gondolkodásúak. Nézzük, miként reflektálhatunk a világ történéseire az idei egyik legnagyobb trenddel, és hogyan érdemes azt a ruhatárunkba építeni!

A retro újra hódít

Az elmúlt idők nagy márkái, jellegzetes motívumai és mozgalmai nosztalgiával töltik meg a szívünket. Érdekes dolog a múlton rágódni. Szeretünk visszagondolni a jó dolgokra, a sikerekre, a győzelmekre, és összehasonlítani a jelennel. Akik éltek az adott korszakban tudják, hogy mit jelentett számukra egy-egy jellegzetesség, akik pedig csak a történetekből hallottak róluk, szeretnék, ha meg is tapasztalhatnák ezeket a dolgokat, ezért van az, hogy a nosztalgia mindenkié!

Így hordd: Válassz az adott mintával színben harmonizáló farmernadrágot. Idén az elől betűrt fazon mellett ismét divatosnak számít a lezserül kiengedett, oversize darabok viselése is!

Feminista mozgalmak

A feminizmus az utóbbi évek során volt fent és lent is, volt szerény és egy kissé túltolt is, de idén úgy látszik rátalált a hangjára, és nem tágít a porondról! Nőként is értékesek vagyunk, és adunk a világhoz! A női szerep nem a konyhában ér végett, ugyanakkor az élet minden területén osztozunk. Vannak női funkciók, amikkel a csodálatos természet megáldott minket, és amikkel más nem élhet vissza! Találd meg te is a hangod a női társadalomban, és feminizmuson belül is!

Így hordd: Maradj a minimál vonalon! Legyen a felsőd üzenete az, ami dominál, ugyanakkor igazodj a mondandódhoz! Egyetlen szónak sincs hatalma, ha nem igazolod azt a tetteiddel, megnyilvánulásaiddal! Légy szabad és fesztelen, itt tényleg a komfort az elsődleges!

Az életérzés

Talán sosem volt még ekkora hangsúly a spiritualitáson, az életmódon, a lélek ápolásán, és így tovább. Bármi, ami egy ember érzéseivel kapcsolatos, azt most divatos a felsőnkön viselni! Éljünk a jelenben, lássuk meg a csodát, nyissunk a boldogságra, éljünk úgy, ahogy a szívünk diktálja, legyünk szabadok! Ilyen, és ehhez hasonló mondandók tucatjai várják, hogy kifejezzük segítségükkel a saját életérzéseinket.

Így hordd: Talán ez a legszabadabb irányzat mind közül, és a legsokszínűbb is, hiszen számtalan stílusban megjelenik a felsőkön, így akár minimálban, akár eklektikusan is hordható! Fejezd ki magad úgy, ahogy jól esik! Légy lezser vagy éppen elegáns, az összhatásra azért ügyelj!

A példaképek

Az egyik legegyszerűbb módja, ha ki szeretnénk fejezni a világnézetünket, véleményünket vagy éppen életstílusunkat, mikor egy olyan történelmi karakter, esetleg elhunyt vagy élő világsztár nevét vagy képét viseljük a pólónkon, aki híres volt egy adott téma kapcsán. Idén különösen népszerű ez az irányzata a feliratos/mintás pólóknak, így zenekaroktól kezdve, tudósokon, aktivistákon, értelmiségen, művészeken és színésznőkön keresztül, egészen a mesekarakterekig szinte bárki megtalálható egy-egy felsőre nyomva.

Így hordd: Akár egyszerű rajongók vagyunk, akár mélyebb jelentéssel bírnak számunkra az adott karakterek, ezek a felsők tökéletes kiegészítései lehetnek még a legletisztultabb szetteknek is! Ha mintás a felső, érdemes lehet kiragadni egy színt az adott mintából, és azt belevinni az öltözékünk többi darabjába is, természetesen csak minimál stílusban!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást