Az idei legkedveltebb trend: a feliratos póló

Az idei legkedveltebb trend: a feliratos póló

Címlap / Stílus / Divat / Az idei legkedveltebb trend: a feliratos póló

Anélkül, hogy bárminemű állást foglalnánk a mai társadalmi vagy politikai történések kapcsán, észlelhetjük, hogy dübörög a demokrácia és szólásszabadság. Leginkább a mai tudatos és érett fiatal generációknak köszönhetően, akik nem félnek kinyilvánítani a véleményüket, és ezt akár ruhatárukba is beépíteni, hogy tényleg mindenki láthassa a személyes állásfoglalásukat. Legyen szó egy adott mozgalomról vagy kampányról, szinte bármilyen témában találhatunk olyan feliratos felsőt, mellyel azonosulni tudunk. 

Ennek a trendnek a legnagyobb mozgatórugója pedig a szólásszabadság mellett az összetartozás érzése. Azzal, hogy vállaljuk az álláspontunkat egy adott ügy mellett, csatlakozhatunk egy közösséghez, akik hasonló gondolkodásúak. Nézzük, miként reflektálhatunk a világ történéseire az idei egyik legnagyobb trenddel, és hogyan érdemes azt a ruhatárunkba építeni!

A retro újra hódít

Az elmúlt idők nagy márkái, jellegzetes motívumai és mozgalmai nosztalgiával töltik meg a szívünket. Érdekes dolog a múlton rágódni. Szeretünk visszagondolni a jó dolgokra, a sikerekre, a győzelmekre, és összehasonlítani a jelennel.

Akik éltek az adott korszakban tudják, hogy mit jelentett számukra egy-egy jellegzetesség, akik pedig csak a történetekből hallottak róluk, szeretnék, ha meg is tapasztalhatnák ezeket a dolgokat, ezért van az, hogy a nosztalgia mindenkié!

Így hordd: Válassz az adott mintával színben harmonizáló farmernadrágot. Idén az elől betűrt fazon mellett ismét divatosnak számít a lezserül kiengedett, oversize darabok viselése is!

Feminista mozgalmak

A feminizmus az utóbbi évek során volt fent és lent is, volt szerény és egy kissé túltolt is, de idén úgy látszik rátalált a hangjára, és nem tágít a porondról! Nőként is értékesek vagyunk, és adunk a világhoz! A női szerep nem a konyhában ér végett, ugyanakkor az élet minden területén osztozunk. Vannak női funkciók, amikkel a csodálatos természet megáldott minket, és amikkel más nem élhet vissza! Találd meg te is a hangod a női társadalomban, és feminizmuson belül is!

Így hordd: Maradj a minimál vonalon! Legyen a felsőd üzenete az, ami dominál, ugyanakkor igazodj a mondandódhoz! Egyetlen szónak sincs hatalma, ha nem igazolod azt a tetteiddel, megnyilvánulásaiddal! Légy szabad és fesztelen, itt tényleg a komfort az elsődleges!

Az életérzés

Talán sosem volt még ekkora hangsúly a spiritualitáson, az életmódon, a lélek ápolásán, és így tovább. Bármi, ami egy ember érzéseivel kapcsolatos, azt most divatos a felsőnkön viselni! Éljünk a jelenben, lássuk meg a csodát, nyissunk a boldogságra, éljünk úgy, ahogy a szívünk diktálja, legyünk szabadok! Ilyen, és ehhez hasonló mondandók tucatjai várják, hogy kifejezzük segítségükkel a saját életérzéseinket.

Így hordd: Talán ez a legszabadabb irányzat mind közül, és a legsokszínűbb is, hiszen számtalan stílusban megjelenik a felsőkön, így akár minimálban, akár eklektikusan is hordható! Fejezd ki magad úgy, ahogy jól esik! Légy lezser vagy éppen elegáns, az összhatásra azért ügyelj!

A példaképek

Az egyik legegyszerűbb módja, ha ki szeretnénk fejezni a világnézetünket, véleményünket vagy éppen életstílusunkat, mikor egy olyan történelmi karakter, esetleg elhunyt vagy élő világsztár nevét vagy képét viseljük a pólónkon, aki híres volt egy adott téma kapcsán. Idén különösen népszerű ez az irányzata a feliratos/mintás pólóknak, így zenekaroktól kezdve, tudósokon, aktivistákon, értelmiségen, művészeken és színésznőkön keresztül, egészen a mesekarakterekig szinte bárki megtalálható egy-egy felsőre nyomva.

Így hordd: Akár egyszerű rajongók vagyunk, akár mélyebb jelentéssel bírnak számunkra az adott karakterek, ezek a felsők tökéletes kiegészítései lehetnek még a legletisztultabb szetteknek is! Ha mintás a felső, érdemes lehet kiragadni egy színt az adott mintából, és azt belevinni az öltözékünk többi darabjába is, természetesen csak minimál stílusban!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást