Otthon / Szórakozás

Idegesítő Facebook bakik, amikkel kiakaszthatod

Idegesítő Facebook bakik, amikkel kiakaszthatod

A felmérések azt mutatják, hogy a nők sokkal többet használják a közösségi oldalt, s ez egyben azt is jelenti, hogy érzelmes lényük jelentős részét itt fedhetik fel. Szentimentális idézetek, romantikus zenék, csöpögős bájcsevejek… Mivel akasztod ki a legjobban a barátodat?

Kihívó fotók

Már mi is többször ecseteltük, hogy az erotikus fotókat nem kellene erőltetni a közösségi oldalon, de egyelőre úgy tűnik, az érintettekhez nem igazán jutnak el ezek az infók. Eltekintve attól, hogy ez milyen fényt vet rád a munkahelyeden, s az átlagemberek felé mit mutat rólad, a barátodat is zavarhatja.
Bár egyik részét büszkeség tölti el a jól sikerült fotó láttán, ott bujkál benne a féltékenység kisördöge, amikor meglátja, hogy kiknek tetszett a képed, vagy éppen kik tesznek rá magasról, hogy párkapcsolatban élsz.

Csöpögős romantika

Nem minden pasi ellenzi gyökerestől a romantikát, de ezt a gyengéd énjüket csak kevesen szeretik felfedni ország-világ előtt. Egyszerűen azért, mert ezt a sebezhető oldalt csak a szerelmüknek tartogatják.
Biztos jó érzés, hogy megnyílt előtted a barátod, de mégis a leggyengébb énjét tárod a nyilvánosság elé, ha elömleszted az üzenőfalát szerelmes számokkal, idézetekkel, célzásokkal, s természetesen ugyanezt elvárod tőle is, vagy látványosan megsértődsz.

Kép minden lépésetekről

Kép az ágyba hozott reggeliről, a meglepetés ajándékról, a közös edzésről, az esti filmről… Ugyancsak kiteregeted azt, ami egy férfit érzékenyen érint. Bár te minden bizonnyal büszke vagy rá, hogy ágyba kapsz egy isteni reggelit, nincs értelme a róla készült fotót mindenki számára elérhetővé tenned.
Ellenkező esetben sanszos, hogy ez volt az utolsó alkalom az ilyesfajta romantikázásra. Fényképezd le magadnak, nézegesd, amikor jól esik, de maradj ennyinél! Elvégre a szerelmed is neked, s nem másnak készítette ezt a kedves figyelmességet.

Célozgató idézetek

Ha már régóta párkapcsolatban élsz, akkor rájöhettél, hogy csak nagyon kevés férfinak elég a célzás, sokan ebből egyáltalán nem értenek. Vagy egyszerűen nem akarnak, mert úgy vélik, ha komoly a gond, úgyis odaállsz majd, és feltárod az érzelmeidet. Ennek ellenére a férfiak sem teljesen bugyuták, ezért ha nyilvánosan megosztasz egy idézetet a csalódásról, vagy a sértődöttségről, akkor le fog esni neki, hogy valami bajod van.
Ettől még juthat ugyanarra a döntésre és megvárhatja, míg nyíltan elmondod mi a problémád… A célozgatás, majd az azt követő tépelődés (Miért nem reagál? Miért nem ír semmit?) teljesen felesleges és értelmetlen lépése a konfliktusok megoldásának.

Nyilvános üzengetés

Nem csak az idézetek és a romantikus fotók megosztása idegesítheti a barátodat, hanem az is, ha nyilvánosan, mindenki szeme láttára üzengetsz neki. Egyesek maximálisan arcpirongató üzenetekkel bombázzák a szerelmüket, végig sem gondolva, hogy ez egy ismerősre sem tartozik. Ilyenkor nem csak arra kell gondolni, hogy látja az a hölgy, akire féltékeny vagy, hanem hogy a főnöködnek, a volt igazgatónak, vagy az anyósodnak is feltűnhet az erotikus célzás.
S ők nem feltétlenül a felhőtlen viszonyra asszociálnak mindebből, hanem esetleg arra, hogy mások előtt kívánod megmutatni, milyen tökéletes a kapcsolatod. (Pedig jellemző módon nem azok a párok mondhatóak fülig szerelmesnek, akik „birtokolják” a másik üzenőfalát.) Nem véletlenül találták ki a privát üzenet funkciót, erre a célra tökéletesen megfelel.

Akkor mi a helyes?

Természetesen nem kell úgy tenned, mintha semmi közötök nem lenne egymáshoz, bár az is igaz, hogy attól még élhettek maximálisan boldogan, hogy nem osztotok meg semmit a kapcsolatotokról.
Ettől függetlenül nyugodtan bejelölhetitek egymást párként (feltéve, hogy nem változtatjátok az első vita alkalmával), tölthettek fel közös, jól sikerült fotókat, és bátran kommentálhatjátok a másik üzenőfalán történteket. De ahogy egy párkapcsolatban sem helyes a birtoklás, úgy Facebookon sem normális, ha minden lépést számon kérsz, s minden megosztáson ott hagyod a nyomodat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást